A NAV-nál levő folyószámla adatokat hogyan tudnám gyorsan kezelni?
Inkasszó van a banki számlámon, de folyamatosan jönnek be az összegek, viszont nagyon sok van köztük a pár ezer forintos tétel. A könyvelőm érhető okból ki van akadva rajta.
Be kell mennie a NAV számlára és megnéznie, hogy az adott összeget a NAV milyen címen könyvelte el. Egy kis tételt is szétszed a NAV , teszem azt 3-4 részre. Nyugdíj .... stb..stb
Lehetséges, hogy van erre valami gyors módszer, hogy a könyvelőmnek ne kell órákat azzal töltenie, hogy kibogarássza ezen adatokat ?
Annyit tudni kell, hogy a könyvelőm nem áll a helyzet magaslatán a számítógép kezelésben. Lehet, hogy ezért dolgozik többet a kelleténél.
Vagy ez tényleg ennyire pepecselős munka lenne ?
#2-es
Tehát kinyomtatod és a papíron szöveg kiemelőzöd.
Tehát ha bejön mondjuk bankszámlára naponta 5db 2000Ft-os utalás.
Ezen utalásokat a bank összegzi és egy tételként azaz 10000 Ft-ként utalja át a NAV-nak.
A NAV utána fogja és ezt a 10000-et szétosztja a különböző adónemekre.
A könyvelőmnek ezek szerint nem is kellene az adónemekre szétbontott összeggel foglalkoznia ?
Akkor azt hiszem itt van a könyvelő problémája.
Nem mindegy, hogy 100-ezret 4 adónemként utalok át (4 utalással) vagy 100-ezret 4 adónemként , de egy rakás inkasszó összegként viszi a NAV.
Na várjunk csak...
Mit lehet excell formátumban kérni ?
A banki kivonatot vagy a nav folyószámla kivonatot ?
A NAV folyószámlát le lehet kérni excelben, hogy ne legyen nehéz számolni ilyen esetben, ahol adónemenként akár 30ft is lehet jóváírás.
Amit meg írtam kedves utolsó, ha inkasszó van, a végén honnan látod, hogy mindened kifut. Arra, hogy NAV inkasszó, a bankból egy tételben egy főkönyvi számra könyveled(475 pl), és vegyesben rendezed az adott időszak tételét, nem nyugdíj- bank felállásban direkt könyveled a tételeket. És hibázni is kevesebbet lehet, és gyorsabb rendezettebb a munkád..
Elég ha egy apró tételt benézel, utána keresheted hol a hiba.
Több könyvvizsgáló, régi motoros mellett tanultam, elég régen vagyok a szakmában, rendeztem már jó pár inkasszós adófolyószámlát, tudom ez mivel jár.
Kérdező, nem idő, sőt, de rettentő zavaró, ha ez folyamatosan fennálló dolog. És az állandó pénzügyi gondjaimra előbb keresnék megoldást, csak utánna a pampogó könyvelőre. Ez az egész, ahogy kéne könyvelni bank és vegyes nem éppen egy hosszú idő, de hidd el, kb a harmadik hónap után szóvá tenném, hogy felesleges munkát adsz, azzal, hogy nem fizetsz időben. Nem azért akarom látni az adófolyószámlát mert a helyére akarok tenni kismillió tételt, hanem lássam, hogy állunk a kerekítésekkel a kövi utaláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!