A nyilatkozat családi kedvezménről részt hogyan kell kitölteni, ha a gyerek év közben született?
a gyerek februárban született, akkor egész évre lehet kitölteni 1-esekkel a hónapok jogosultsági kódjait, mert várandóság alatt is jogosult voltam?
És az alábbiból viszont mit kell kipipálni, mert ez nem hónapokra hanem egész évre vonatkozik, és valamelyiket kell kipipálni, avgy lehet kettőt? vagy hogyan?
Gyermek után voltam családi pótlékra jogosult, vagy ilyen jogosult közös háztartásban élő házastársa, bejegyzett élettársa voltam, de családi pótlékra nem voltam jogosult
Várandós voltam, vagy várandós nő közös háztartásban élő házastársa, bejegyzett élettársa voltam.
Ha februárban született, akkor február hónapban más jogosult voltál utána családi pótlékra, tehát az már nem "magzati időszaknak" számít.
Minden hónaphoz 1-est írsz, beikszeled, hogy családi pótlékra jogosult voltál, no meg a várandós voltam részt is, majd alatta, hogy 2017. 01. 01. - 2017. 01. 31. (ig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!