Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell adóbevallást adni annak...

Kell adóbevallást adni annak aki elvégezte tavaly a szaközepet leéretségizett de azóta semmit se dolgozott, munkanélküli?

Figyelt kérdés
2018. máj. 14. 16:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kérdező ne legyél már ennyire zöldség. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ (=SZJA) és a TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI JÁRULÉK (=TB) két külön dolog....

Ha nincs munkád, fizetned kell magad után a TB-t. KÖTELEZŐ!!

SZJA-ról akkor kell bevallást adni, ha volt munkahelyed vagy más módon keletkezett jövedelmed.

Látszik, hogy a mai magyar oktatás csak életképtelen droidokat nevel ki....

2018. máj. 16. 08:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen ez látszik, mivel nem veszed észre hogy a TB-t nem én hoztam szóba.
2018. máj. 16. 08:31
 13/18 A kérdező kommentje:
Én végig az SZJA-ról beszéltem, ti eröltetitek ezt a TB témát, te pedig még azt se vetted észre hogy az alapkérdés már rég meg lett válaszolva. Akkor ki is az életképtelen droid?
2018. máj. 16. 08:33
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor segítségképpen válaszolok:

Ha nem volt semmiféle adóköteles jövedelmed, akkor nem kell adóbevallást beadnod.

Adóköteles jövedelemre nem csak munkával lehet szert tenni, "jöhet" az munkavégzés nélkül is...

2018. máj. 17. 04:41
 15/18 A kérdező kommentje:
pölö?
2018. máj. 17. 05:04
 16/18 anonim ***** válasza:
pölö? Eladja valaki az ingatlanát... pölö.
2018. máj. 18. 04:59
 17/18 A kérdező kommentje:
azzal sok a meló
2018. máj. 18. 07:41
 18/18 anonim válasza:
Nem csoda hogy nincs munkád, értetlen vagy mint egy szög 🤦
2020. dec. 7. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!