Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 6hónapig voltam munkanélküli...

6hónapig voltam munkanélküli központba bejelentkezve aztán volt egy álláslehetőseg (többi lent)?

Figyelt kérdés
Tehát kaptam egy állás lehetőséger szeptember 1. Be is jelentettek de nem tetszett nekem igy 21. Megszuntettuk a munkaviszonyt .. Viszont most van egy masik munka lehetőségem napi bejelentéssel dolgozok kb 1 hónapot aztán felvesznek. Most az a kérdés ha nem vagyok a munkanélküli központba akkor miújság a TB-vel ki fizeti meg hogy van ez pontosan?

2017. szept. 25. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Míg itt bejelent a munkáltató addig van érvényes jogviszony. Tehát szept 21 től számolva 45 nap. Az az egy hónap napi bejelentéssel még belefér. De november elején már jelentsen be rendesen ,hogy rendezve legyen a Tv.
2017. szept. 25. 11:38
 2/6 A kérdező kommentje:
És ez a 45 nap nem akkor jár ha 45 napot le is dolgoztam??
2017. szept. 25. 11:39
 3/6 anonim ***** válasza:
37%
Nem jár le. Ez szeptember 21 től jár neked . Innen 45 nap úgynevezett passzív tb. Ha jól számolom november 5 ig vagy biztosított. Ezután már kell a bejelentés
2017. szept. 25. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
29%
1 # Tv helyett Tb akart lenni .
2017. szept. 25. 12:03
 5/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha 21 napot dolgoztál, akkor csak 21 nap a passzív tb.
2017. szept. 25. 15:33
 6/6 anonim ***** válasza:

A biztosítással járó jogviszony megszűnését követő 45 napig eü. járulék fizetése nélkül is jogosult vagy egészségügyi ellátásra, ha legalább 45 napig fennállt a "biztosításod". Ha kevesebb napig állt fenn, akkor csak annyi napra vagy "passzív jogú", amennyi napig fennállt.

Tehát ha szeptember 1-től szeptember 21-ig állt fenn a munkaviszony, akkor 21 napig vagy passzív jogú.

2017. szept. 26. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!