6hónapig voltam munkanélküli központba bejelentkezve aztán volt egy álláslehetőseg (többi lent)?
Figyelt kérdés
Tehát kaptam egy állás lehetőséger szeptember 1. Be is jelentettek de nem tetszett nekem igy 21. Megszuntettuk a munkaviszonyt .. Viszont most van egy masik munka lehetőségem napi bejelentéssel dolgozok kb 1 hónapot aztán felvesznek. Most az a kérdés ha nem vagyok a munkanélküli központba akkor miújság a TB-vel ki fizeti meg hogy van ez pontosan?2017. szept. 25. 11:05
1/6 anonim válasza:
Míg itt bejelent a munkáltató addig van érvényes jogviszony. Tehát szept 21 től számolva 45 nap. Az az egy hónap napi bejelentéssel még belefér. De november elején már jelentsen be rendesen ,hogy rendezve legyen a Tv.
2/6 A kérdező kommentje:
És ez a 45 nap nem akkor jár ha 45 napot le is dolgoztam??
2017. szept. 25. 11:39
3/6 anonim válasza:
Nem jár le. Ez szeptember 21 től jár neked . Innen 45 nap úgynevezett passzív tb. Ha jól számolom november 5 ig vagy biztosított. Ezután már kell a bejelentés
4/6 anonim válasza:
1 # Tv helyett Tb akart lenni .
5/6 anonim válasza:
Ha 21 napot dolgoztál, akkor csak 21 nap a passzív tb.
6/6 anonim válasza:
A biztosítással járó jogviszony megszűnését követő 45 napig eü. járulék fizetése nélkül is jogosult vagy egészségügyi ellátásra, ha legalább 45 napig fennállt a "biztosításod". Ha kevesebb napig állt fenn, akkor csak annyi napra vagy "passzív jogú", amennyi napig fennállt.
Tehát ha szeptember 1-től szeptember 21-ig állt fenn a munkaviszony, akkor 21 napig vagy passzív jogú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!