Üdv! Örökséggel kapcsolatban tudnátok segìteni mielött ügyvédhez fordulok?
Örökségem tárgya egy tanya amit édesanyám szeretne minél hamarabb a nevemen tudni. Milyen költségekkel jár ez és milyen jogi formát kellene alkalmazni hogy az àllam felé ne fizessek 100ezreket?
Köszönöm a segìtő válaszokat!
Kaptál értesítést a hagyatéki eljárásról? Vagy honnan gondolod, hogy örököltél?
Egyenes ágú felnenőd az örökhagyó?
Na kezdjük el még egyszer: Kié a tanya? ki örökölte?
Ha az édesanyád örökölte és a nevedre akarja íratni, akkor jól írták: ajándékozási szerződés és nem kell fizetni százezreket.
Nah... Már csak az nem érti aki nem akarja.
A tanya az édes anyámé aki még élő tulajdonosa a tanyának és még halála elött szeretné ha a szóban forgó tanya a fia tulajdonává válna aki én volnék.
Akkor ha jol értem... Ha ajándékként kapom az államnak kus és az ügyvédi költség sem visz csődbe.
Köszönöm a segìtő válaszokat. :) Ìgy már kevésbé hülyén megyek el az ügyvédhez.
Az ügyvédek általában az ügylet tárgyát képező ingatlan értéke után számítják a díjazásukat is.
A 0,5 %-tól egészen a 2 %-ig bármilyen mérték előfordul.
Olyan is van, aki fix összegért dolgozik. Ügyvédtől érdeklődj, ha sokallod, alkudozz vele. Én szoktam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!