Feleslegesen várok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tavaly Májustól-Januárig dolgoztam a helyi postán.

Jött is év elején az adóbevalláshoz szükséges papír.

De én nemmentem be az adóhivatalba,

mert úgytudom hogy a NAV megcsinálja a tervezetet.

Valamennyi pénzt is kellene visszakapnom.

Eddig még a tervezetet sem kaptam meg :(

Mások már igen..

Bekellett volna mennem?

Azthittem ehhez nemkell és majd kiküldik maguktól.

Már ne is várjam?

2018. máj. 3. 07:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy elektronikusan kaptad meg?
2018. máj. 3. 08:07
 2/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

A tervezetet kétféleképpen kapod meg:

-ügyfélkapun, ha van

-levélben, ha kérted SMS-ben március 15-ig

Különebn a NAV ügyfélszolgálaton tudod megnézni és elfogadni. Ha nem teszel semmit, akkor automatikusan elfogadod, akármi is van benne.

2018. máj. 3. 09:01
 3/6 anonim ***** válasza:

És a nav tudja, hogy vissza kéne kapnod? MErt szerintem nem.

A munkáltató feltehetően jól vont előleget, ha van kedvezményed, amit náluk nem vettél igénybe, akkor azt most jelezned kell a bevallásban.

2018. máj. 3. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a nav csinálja akkor biztosan nem kapsz vissza pénzt, ugyanis a nav nem vesz figyelembe semmilyen adókedvezményt vagy ilyesmit.
2018. máj. 3. 12:29
 5/6 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Ha a nav csinálja akkor biztosan nem kapsz vissza pénzt, ugyanis a nav nem vesz figyelembe semmilyen adókedvezményt vagy ilyesmit."

Nekem a biztosításom alapból benne volt, kollégámnak pedig egy kis visszajáró pénz is van. Szóval amit írtál az így ebben a formában biztosan nem igaz.

2018. máj. 3. 13:01
 6/6 anonim ***** válasza:

csak a biztosítást nem te kapod vissza...

És ha van visszajáró, mindenképpen ki kell egészíteni a tervezetet, azzal, hogy hova kéred.

A kérdezőnek a nav tuti nem hozott ki visszajárót, ugyanis akinek fizetendője vagy túlfizetése van, és nincs ügyfélkapuja, akkor is megkapta a tervezetet postán, ha nem kérte.

2018. máj. 3. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!