Lehet, hogy feleslegesen túlóráztam ennyit? (kifejtés lent)
Sziasztok!
Attól félek, elb*sztam a februárt rendesen, bár remélem nem.
A melóhelyemen úgy van, hogy 32 óra túlóra a limit de ha kell ember behívhatnak vagy bent tarthatnak túlórázni és sokszor az utolsó pillanatban tudom csak meg, hogy "hoppá, bent kell maradjak"....
Februárban átléptem a 32 órás "keretet", 36 órát túlóráztam. Sokan mondják, hogy ezzel vigyázni kell mert egy bizonyos bruttó fizuösszeg után már többet kell leadózni és így kevesebbet kapok mint ha mondjuk nem is túlóráztam volna csak (esetemben) 28-30 órát.
Számokban ez úgy nézhet ki kb, hogy ha rendesen megkapnám a túlórámért járó pénzt akkor kapnék olyan 190 ezer forintot nettóban (ha már levontam belőle az adót stb), viszont ha ez igaz, hogy még többet kell leadóznom, ha több a fizum, akkor lehet, hogy még örülhetek, ha 170-et kapok?!
Tehát ha átlépek egy "X" túlóráért járó bruttó összeget akkor arra kell számítsak, hogy még kevesebbet kapok mintha pont az "X" határértékig hajszoltam volna magam?
Mindig csak a pénz "lebegett a szemem előtt", azért túlóráztam ennyit, de azt nem akarom, hogy azért a melóért még kevesebbet kapjak mintha feleannyit túlóráztam volna...
Valaki adna erre valami értelmes magyarázatot mert nagyon kétségbe vagyok esve :S
Előre is köszönöm!
Ahogy az első válaszoló írja.
Régebben voltak sávok, bár ott is többszázezernél kezdődött a következő sáv szerintem. Most mindenki 15% szja-t fizet, aki bruttó 130-at keres, és aki bruttó 900at, az is.
Húú most megnyugodtam.... köszönöm a válaszokat ;)
Királyok vagytok! :D Ment a "like" :)
Hali!
Mióta kiírtam ezt a kérdést elég sok emberrel beszéltem erről, de mindenki azt mondta, hogy már pedig kevesebb pénzre számíthatok, ha túllépek egy "keretet"....
Most akkor mi az igazság?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!