Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóvisszaigénylésből tilthatják?

Tündi0212 kérdése:

Adóvisszaigénylésből tilthatják?

Figyelt kérdés
Azt tudom ha adótartozás van igen! De pl: végrehajtó,bank ? Postára érkezik majd! Még annyit szeretnék kérdezni hogy tudom hogy 30 nap után utalják el és hogy ha nekem 29. Vasárnap lesz a 30.nap utánna ugye ünnep 2 nap akkor hogy utalják előtte vagy utánna? Pontosak szoktak lenni?
2018. ápr. 18. 12:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Postás hozza, de utalják!

Hú de jó!

Svédasztal lesz, de kihozzák...

2018. ápr. 18. 23:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Csak sejtem, hogy mit szerettél volna kérdezni, mert a kérdésed nem világos.

"Adóvisszaigénylésből tilthatják?

Azt tudom ha adótartozás van igen!"

Tehát akkor tudod... :)

Ha jár vissza Neked a személyi jövedelemadóból, és közben más adónemen van tartozásod, akkor a tartozásod összegéig az adóhivatal visszatartja a kiutalást, tehát azt a részét nem fogod megkapni.

Erről hoznak majd egy végzés, amiből Te is fogsz egy példányt kapni (postán).

Ez nem letiltás (az munkabérnél, jövedelemnél van), hanem visszatartás.

Banknak, végrehajtónak ebbe beleszólása nincs, és köze sem hozzá.

Bank egyébként sem adhat ki letiltást. Letiltást kizárólag végrehajtók adhatnak ki úgy mint, adóhatósági, önkormányzati, törvényszéki, bírósági, önálló bírósági végrehajtók.

2018. ápr. 19. 05:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen arra lettem volna kíváncsi hogy végrehajtó vagy bank hozzá férhet e küldhet e nekik ebből letiltást ha nem adótartozásom van
2018. ápr. 19. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:
A választ megkaptad: NEM...
2018. ápr. 20. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!