Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Utolag visszaigènyelhetem a...

Utolag visszaigènyelhetem a gyerekeim után az adokedvezmènyemet?

Figyelt kérdés
Azt mondta a cègem kőnyvelöje hogy most nyilatkozzak arrol hogy nem kérem a visszatéritést és majd jövöre mikor aktuális akkor utolagosan nyilatkozhatok ugy hogy mégis kérem.Menyi pénz jár majd vissza havonta ha négy gyermekem van és brutto 138000 fttal vagyok bejelentve?

2018. ápr. 5. 13:17
 1/1 anonim ***** válasza:
88%

Visszaigényelheted. 4 gyerek után már 99 ezer forint adókedvezmény járna, ha fizetnél annyi adót. így, mivel a 1,5% munkaerőpiaci járulékra nem érvényesíthető, azon felül az összes befizetett adót és járulékot vissza tudod igényelni, ami havi 28980 forint, egy évben 347760.

Jövőre az adóbevallásodba kell beleírnod, úgy tudod majd visszaigényelni, erről már nem a cégnél kell nyilatkoznod. Sőt egész pontosan a cégnél arról kell nyilatkozni, ha kéred év közben az adókedvezményt, ha nem nyilatkozol, akkor nem jár a kedvezmény.

De már árplis van, az előző hónapokban hogy kaptál fizut, ha csak most került elő a nyilatkozat? Az előző években megkaptad az adókedvezményt?

2018. ápr. 5. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!