Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Na most ez hogy is van?...

C-vitamin 500 mg kérdése:

Na most ez hogy is van? Tényleg ennyire le vagyunk húzva?

Figyelt kérdés
A gondolatmenetem ez lenne: Elmész dolgozni, ebből LEVONJÁK AZ ADÓT, egészségügyet, stb. Tegyük fel, egy házat szeretnél építettni. Megveszed a hozzávalókat, ebből is levonják a 27% adót... Ha építteted, munkásokat fogadsz, kifizeted őket, és még tőlük is levonják az adót. Tegyük fel 80 éves vagy, a gyermekeid elköltöztek, egyedül élsz egy 120nm-es házban, és ezt szeretnéd eladni. Eladod, megkapod a pénzt, ÉS MÉG EZT IS LE KELL ADÓZNOD. Amit már a munkád után, az alapanyag után, és még a munkások is leadóztak. Vagy rosszul gondolom? És azt még meg se említettem hogy stadionra, kisvasútra, olimpiára megy ez a pénz... De ebbe most jobban nem folynék bele. Szóval jól gondolom? Várom a válaszokat.

2018. márc. 26. 15:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lakóingatlan eladásnál csak akkor kell adót fizetni, ha 5 évnél nem régebben került a nevedre. Akkor sem az egész összeg adózik, csak az eladási ár és a saját ráfordításod( eredeti vételár, ügyvédi díj, felújításra költött összeg, stb) különbsége.

Tehát ha a gyerekeidet abban a bazi nagy házban neveled, akkor több, mint 5 évig a neveden kell lennie a háznak, tehát annak eladásakor nem fizetsz adót.

2018. márc. 26. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
És akkor még nem számoltad, hogy a villanyszámlában, a gázszámlában, a telefonban, stb. mindenben benne van a 27 % ÁFA (és hiába spórolsz, mert ha csak 1.000 ft a villanyszámlád, arra rávernek még 1.000 ft rendszerhasználati díjat és megspékelik 27 =-os ÁFÁ-val, így 2.540 ft lesz a számlád.)
2018. márc. 26. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Van még sok kacifántos dolog. Én fizettem késedelmi kamatot a nav-nak, mert nem tudták az illeték kedvezményt kiszámolni 60 nap alatt. Ennyi volt az ügyintézési határidő. 13 nappal később kapram meg, befizettem rögtön, de ugye késtem 13 napot. Erre varjál gombot.
2018. márc. 26. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Megveszed a hozzávalókat, kérheted a nevedre a számlát, csak felesleges lenne ha nem vagy építkezési vállalkozó, míg a kivitelező kifizeti , de vissza is igényli az adót. Akit fogadsz ő nem biztos, hogy fizet adót.

Alkalmi munkában napi bér esetén van adómentes határ, de ennyi erővel Te is indíthatsz építőipari vállalkozást és a 27%-át már meg is tudod spórolni a házad alapanyagain.

Aztán majd kiderül kell e adót fizetned,mert ha csak magadnak építed a házad, akkor jó eséllyel veszteséges leszel és minimális lesz a fizetendő adód.

80 évesen túl vagy 5 éven, így adómentes az eladás.

2018. márc. 26. 16:54
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Részben igazad van, de azért nem csak stadionra meg kisvasútra megy a pénz. Az oktatás, egészségügyi ellátás ingyenes, még ha olyan is amilyen. Magyarországon a felsőoktatás is ingyenes, sokan évekig ellébecolnak az egyetemen ingyen. Sok országban meg évekig gyűjtenek a szülők, hogy a gyerek továbbtanulhasson. Mo-on 3 évig otthon maradhatnak az anyukák GYED-en, GYES-en, máshol ez 1 év vagy 6 hónap, néhol 3 hónap. A bölcsőde, óvoda ingyenes, más országokban fizetős és rohadt drága. Ahol én élek, ott szülés, műtét után 24 órával hazaküldenek a kórházból, ha nincs komplikáció, Mo.-on 4-5 plusz nap. A családi pótlék annak is jár, aki 600 ezret keres, máshol ez fizetésarányos. Rengeteg a fekete munka, adócsalás, táppénzcsalás, segélyen élők. Tehát kevés adó folyik be, akik dolgoznak, fizetnek, azokról kell a 7 bőrt lehúzni.
2018. márc. 26. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:
53%
Bazki, kérdező, ha csak egy kiflit veszel, azon és 17 féle adó van, mire mindent beleszámolsz.
2018. márc. 27. 18:52
 7/7 anonim ***** válasza:
53%

Egy ország csak a bevételeiből tud élni. Ha nincsenek bevételek, nincs miből működtetni az országit. Fentebb már részletezte egy hozzászóló. Ezek a bevételek az ADÓK!

Persze sokan fizetnek önszántukból is, igaz nem az államnak. Pl. a tized, vagy a kamatok a "pízes" emberektől kapott "köcsön" után.

A bankok megérnek egy külön misét...

2018. márc. 28. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!