Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kell TB-t fizetni?

Miért kell TB-t fizetni?

Figyelt kérdés

Nem írtam alá semmit!

Milyen alapon várják el hogy fizessem a tetű TB-t?

Köszönöm, inkább vigyázom az egészségemre. Ki engedte meg, hogy pénzt kérjenek a létezésért? Magyar csicska mentalitás.

Felfogtam hogy nem kapnék ellátást ha balesetem van stb. én dolgom. De mi az hogy nincs lehetőségem lemondani se?? Szánalom.

hányingerem van a világtól. szolgának születünk..

2018. márc. 22. 07:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%

Addig sírunk ezen a havi 7 ezer forintos (nem kis) tételen, hogy tényleg bevezetik a fizetős egészségügyet.

Na akkor fog még csak igazán megtelni a temető. :(

Csak könnyebb havi 7 ezer forintot előteremteni, mint egy pillanat alatt akár milliókat elővarázsolni egy műtétre, vagy hagynak meghalni...

Hát ezt nem szeretném.

"Milyen alapon várják el hogy fizessem a tetű TB-t? "

Törvény írja elő - olyan alapon.

2018. márc. 23. 05:28
 12/25 A kérdező kommentje:

"Törvény írja elő - olyan alapon."

Jó nagy csicska vagy ha azt gondolod hogy ez alapja lehet annak hogy valamit számon kérjenek rajtad pusztán a létezésért.

Mindenkinek el kéne döntenie magának, hogy fizet zsebből vagy köt biztosítást. Jobb helyeken ez így működik.

Ez szolgaság, nincs róla kérdés. Arcon vágnám akik kitalálták ezt és jóvá hagyták. Sőt még azt is aki egyet ért vele.

2018. márc. 23. 14:17
 13/25 anonim ***** válasza:
28%

"Addig sírunk ezen a havi 7 ezer forintos (nem kis) tételen, hogy tényleg bevezetik a fizetős egészségügyet."

Nem sírok, csak meg mertem jegyezni a helyzet abszurditását (semmi bevétel de viríts 7 ezret akárhonnan), és azt, hogy ilyen a világon sehol máshol nincs.

Másrészt dolgozó emberként amit TB-re levonnak a fizetésedből, az sokkal több, mint havi 7000, és ahhoz képest, hogy nálunk minden ember -ha van jövedelme, ha nincs- meg van sarcolva, rohad az egész rendszer. Ha egyszer valóban sürgős műtétre lenne szükségem, abszolút nem érzem biztosnak, hogy egyáltalán élve eljutnék a műtőig.

Valamint nem értem, miért nincs meg ebben az országban az a szabadságom, hogy ha úgy tetszik, elvonuljak az erdőbe remetének, és ha eljött az idő, elhunyjak szívrohamban vagy bármiben a kórházi kezelésről lemondva?

Mert pillanatnyilag, ha megtenném, hamar azon kapnám magam, hogy mivel nem fizettem járulékot, árverezik a fejem fölül a viskómat.

2018. márc. 24. 03:22
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

"Nem sírok, csak meg mertem jegyezni a helyzet abszurditását (semmi bevétel de viríts 7 ezret akárhonnan), és azt, hogy ilyen a világon sehol máshol nincs. "

Tévedés: Spanyolországra van rálátásom - ott kb. 50 eurot kell fizetni, ha nincs munkahelyed, se vállalkozásod - különben kezelés után benyújtják a mérhetetlenül borsos számlát.

2018. márc. 24. 09:34
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
És ha nem fizeted, de kezelést se veszel igénybe, hirtelen el is adósodsz és végrehajtják?
2018. márc. 24. 11:09
 16/25 anonim ***** válasza:
45%

Olyan nincs. Mint mondtam az állam felelőssége a saját állampolgárai védelme. Akkor is ha hülyék, akkor is ha öngyilkosok, stb..

Ha téged megtalálják az utcán osszeesve el fognak látni. Pont. Ha nem tetszik ki lehet költözni közép Afrikába, ott hagynak megdogleni....

2018. márc. 24. 11:17
 17/25 anonim ***** válasza:
48%

"Olyan nincs."

Mi az hogy nincs? Ha egészséges vagyok (márpedig az vagyok) és nem megyek orvoshoz akkor nem veszek igénybe kezelést, és pont.

Itt Magyarországon, ha jövedelem nélkülivé válnék egy évre, így is közel 100 ezret gombolnának le rólam.

Az érdekelne, ha Spanyolországban történik ez velem és nem fizetem azt az 50 eurót, amit ilyenkor állítólag kell, akkor azzal csak egy borsos kórházi számlát kockáztatok, ha ezen időszakban orvoshoz mennék, vagy végrehajtást úgy is, hogy sose voltam beteg ezalatt és nem mentem orvoshoz?

Mert ez nagyon nem mindegy.

Egyébként nekem meg Franciaországra van rálátásom; ottani ismerősöm felesége nem dolgozik, segélyben se részesül, mégse kell utána semmi extra egészségbiztosítást fizetni.

2018. márc. 24. 11:37
 18/25 anonim ***** válasza:
32%

"Ha egészséges vagyok (márpedig az vagyok) és nem megyek orvoshoz akkor nem veszek igénybe kezelést, és pont. "

Igen. Aztán elbax egy busz, bevisznek a kórházba és ellátnak. Felhalmozol egy 20 milliós kórházi számlát könnyedén. Melyik jobb? Befizetni évi 84-et és mindezt ingyen kapni vagy kockáztatnI? Költői kérdés, egyértelmű a válasz...

2018. márc. 24. 16:53
 19/25 anonim ***** válasza:
36%

Úgy beszéltek erről a busz általi elbaxásról és hasonlókról, mintha valani törvényszerűség lenne, hogy megtörténik. Őszintén, a ti rokonságotokban, ismeretségi körötökbrn hány emberrel történt ilyen?

Az pedig, hogy én kockáztatni akarok-e, vagy kötök rá biztosítást és hogy az a boztosítás az állami TB legyen-e, én akarom eldönteni.

2018. márc. 24. 17:45
 20/25 anonim ***** válasza:
49%

Mert te sosem voltál beteg? Gyógyszert sem vettel ami tb támogatott? Nem is leszel egész halaodig?

Ennyi ésszel szívesen engednem, H ne fizess és ne is kapj ellátást de ez van. Ez egy jól működő rendszer.

2018. márc. 24. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!