Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » S. O. S. Mit írjak az APEHnak,...

S. O. S. Mit írjak az APEHnak, ha nem lett eddig beadva az adóbevallásom?

Figyelt kérdés
Tök ideg vagyok. Előző munkahelyemen 2009. dec 31.én mondtam fel. Amúgy ott a Tákisz bérszámfejtett. Februárban behívtak aláírni a papírjaim, többször érdeklődtem már utána telefonon, hogy mi van, mert tavaly nem kaptam adójóváírást. Mondták nyugodjak meg, vissza fogom kapni. Ma újra telefonáltam , és kinyögték, hogy mivel felmondtam önadózónak vettek automatikusan, és nem adták be a bevallásom. Csak éppen erről engem senki nem értesített.Holnapra megcsinálják a bevallást, beviszem személyesen az Apehba, de kell mellé valami levél,hogy tekintsenek el a büntetéstől, mert önhibámon kívül történt a késés. Mit írjak bele? Hogy álljak neki?
2010. jún. 10. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Talán hívd fel őket.
2010. jún. 10. 13:28
 2/9 anonim ***** válasza:

ezt amit nekünk írtál,csak hivatalosabb formában

szóval h.felmondtál,és az előző munkahely nem értesített az önadózási kategóriába való átsorolásról...:D Ezért késtél..

2010. jún. 10. 13:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Talán már felhívtam őket. Egy unott férfi annyit mondott, hogy "Írjon egy levelet, hogy a munkáltató most nyögte ki". Hát ezt mégsem írhatom bele. A lényegét én is tudom, de nem tudom, hogy álljak neki.
2010. jún. 10. 13:42
 4/9 A kérdező kommentje:

2. köszi

Esetleg valaki aki jártasabb hivatali dolgokban, leírná nekem mondjuk az első 3 mondatot? Annyira nem értek a hivatali nyelvhez!!

2010. jún. 10. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:
nyilatkoztattak arról, hogy ki csinálja az adóbevallást, te vagy ők? ha nem, akkor bekaphatják és nyugodtan követelheted tőlük az összes károdat...kezdve a tértivevényes feladási díjjal, az apehos leveledre
2010. jún. 10. 13:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Neved

Címed

Tárgy: adóbevallás késedelmes leadása

Tisztelt Apeh/Osztály/Ügyintéző/Ügyintéző neve (amit tudsz)

Levelemhez csatolom a 2009-i adóbevallásomat, mely saját hibámon kívül készült el határiőd után: 2009. dec. 31-én megszűnt a munkaviszonyom, de a munkáltató általi adómegállapítást igényeltem. Volt munkahelyem azonban nem értesített arról, hogy a felmondásom után önadózónak vettek, így nem készítették el az adóbevallásomat. Hosszas érdeklődésemre derült csak ki a fenti helyzet, így most pótolom az adóbevallás leadását. (Részletezheted jobban is)

Kérem, hogy vegyék figyelembe az önhibámon kívüli késedelmet. (Még pár udvarias szó) és dátum, aláírás

2010. jún. 10. 13:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Amúgy nem írattak alá semmit, de nincs kedvem keverni. Örülök, ha végre elfelejthetem őket.
2010. jún. 10. 14:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Semmit ne írj mellé. Nem büntetnek úgyse. Ha meg igen majd akkor írsz kérelmet, hogy kapják be
2010. jún. 11. 09:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Nah, túl vagyok rajta. Nagyjából azt írtam, amit az egyik válaszoló írt. 2 perc alatt végeztem, remélem nem lesz gond.
2010. jún. 11. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!