Most végeztem középiskolával! Mikortól kell fizetnem a TB-t?
Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 19:28
1/15 anonim válasza:
Ha nem állsz munkába, vagy nem jelentkezel tovább sehová tanulni (magyarul leadod a diákigazolványodat, vagy nem lesz érvényes), akkor a tanulói jogviszonyodig, asszem jún. 20.a a suli fizet, utána neked kell, vagy bemész az önkormányzatra, és ha szerencséd van átvállalják ezt a kötelezettséget, csak sok papírmunka.
Ha meg szerzel legális melót, akkor a munkáltató fizeti ezt is.
2/15 anonim válasza:
Úgy van, ahogy az előttem szóló írta. Annyit tennék még hozzá, hogy magadnak is fizetheted (havi 4500 Ft), illetve 45 nap türelmi idő van, tehát eddig lehet eldönteni, hogy most akkor ki fizesse a TB-t, vagy dolgozni fogsz -e . Ha nem szándékszol egyetemre-főiskolára menni, de még dolgozni sem, akkor javaslok valami okj-s képzést nappalin. Ennek előnye, hogy nem csak szakmához jutsz, de a családi pótlék is jár, illetve ingyenes.
3/15 A kérdező kommentje:
Köszi
2010. jún. 9. 20:21
5/15 A kérdező kommentje:
Köszi!tehát ha én elmegyek tanfolyamra akkor is kapok családit?
2010. jún. 9. 20:27
6/15 anonim válasza:
Családit én csak úgy kaphattam volna,mivel 18 fölött voltam,hogy ú.n saját jogon.Vagyis magam tartom el.De mivel akkor még lakcím nélküli voltam(nem a szüleimnél laktam,albérletben,de oda nem tudtam bejelentkezni)ezért így nem kaptam.De járj utána,kérdezd meg,ahova mennél tanfolyamra!
7/15 A kérdező kommentje:
Köszi
2010. jún. 15. 20:43
8/15 anonim válasza:
Én tavaly voltam így és én bementem az APEH-hez és ott mondták hogy a tanulói jogviszony október 30.-ig érvényes!A diákodat is addíg használhatod!!Utánna van 45nap "várakozási idő".Ez alatt kell bejelentkezni!És utánna fizetsz minden hónapban!!:)
9/15 A kérdező kommentje:
Köszike
2010. jún. 16. 11:28
10/15 anonim válasza:
kell fizetni tb-t ha nem tanulok és nem dolgozom?? Háát,nekem egy csomó olyan időszak volt az életemben,amikor épp se nem jártam suliba,se nem dolgoztam ...akkor most mi van? Nekem nem küldtek semmi papirt hogy hátralékom lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!