Azt hogy most végzek az középiskolával és kiderült hogy 3 hónapos terhes vagyok és így kaphatok-e valamien jövedelmet?
Első vagyok.
Az egyszeri anyasági támogatás feltétele, hogy legalább 4 terhesgondozáson megjelenj. Össze kb. 64000Ft.
A gyes és a családi összesen 38000Ft körül van.
Ha találsz munkát és 185ledolgozott napod lesz a szülés pillanatában tgyást gyedet is kaphatsz(és éljen a munkaviszonyod)
180napig a suli beleszámít a gyedbe.
De csak egy évre leszel jogosult gyedre!
Munkaviszony nélkül vagy havi 39300 vagy 38300ft lesz a járandóságod(egyedülállóként magasabb egy ezressel az összeg)
365 nap kell,az neki nem lesz meg.
Egyszeri anyaságit fogsz kapni=64.000
Havonta gyes+családi=38.000 Ft körül van most.
Gyedre akkor jogosult a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését (szülő anya esetében a szülést) megelőzően két éven belül 365 naptári napon át biztosított volt.
A 365 biztosított napba a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejéből 180 naptári nap számítható bele (vagyis a tanulmányi idő mellett legalább félévet dolgozni is kell).
Sziasztok
Én is iskolába jártam és csak a 3800ft jár pedig már olyan iskolába jártam ahol kihelyezett gyakorlaton voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!