Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nekem kell adóbevallást csinálni?

Nekem kell adóbevallást csinálni?

Figyelt kérdés
Szeptemberben töltöttem a 16ot. A nyáron dolgoztam ismerősnél egy üzletben, minden dolgozott napomra bejelentett a könyvelő. A pénzemet átutalták, nekem most akkor kell majd ugye? Mit kell majd csinálnom és hogy? Kellenek majd valamilyen papírok nekem? Nyilván a szüleimmel megcsináljuk, de előre szeretnék tájékozódni.
2018. febr. 11. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Adóigazolást kell kapnod onnan, ahol dolgoztál, az alapján lehet majd.
2018. febr. 11. 20:10
 2/9 A kérdező kommentje:
És azért nekem kell elmenni vagy postázzák, erről igazából semmit nem beszéltünk. Meg igazából nálam a dolgozásról semmi hivatalos papír nincsen (tudom hiba).
2018. febr. 11. 20:15
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
A Navtól kapsz bevallási tervezetet. Átnézitek a szüleiddel. ha stimmel és nem jelzel semmi változtatást, akkor május 22-én automatikusan hivatalos adóbevallás lesz belőle.
2018. febr. 11. 20:22
 4/9 A kérdező kommentje:
És azt a tervezetet meddig és hol kell megkapnom?
2018. febr. 11. 20:25
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Jó eséllyel nincs még ügyfélkapud, így smsben/levélben/telefonon tudod igényelni, hogy küldjék ki postán a tervezetet. Nézd meg a szüleiddel a NAV oldalát, ott le van írva, hova kell küldeni az smst és mit kell beleírni.
2018. febr. 11. 20:32
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

Aki maga szeretné szja-bevallását elkészíteni, az a NAV honlapján, illetve ügyfélszolgálatain már most elérheti a 17SZJA nyomtatványt. Az új webes kitöltő felület 2018. január 8. óta él a NAV honlapján, illetve a kormányzati portálon.

Januárban a NAV a változásokról, a teendőkről és a fontos határidőkről valamennyi magánszemélynek tájékoztató levelet küld. Az ügyfélkapusok ezt már meg is kapták elektronikusan, aki pedig még nem regisztrált, annak levél megy, a hónap végéig.

Az adóbevallási tervezetet Ügyfélkapun keresztül március 15-étől lehet megnézni, jóváhagyni vagy kiegészíteni, módosítani.

Akinek nincs ügyfélkapuja, 2018. március 19-ig kérheti a tervezet postázását levélben, SMS-ben (06-30/344-4304) vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, formanyomtatványon (BEVTERK), továbbá telefonon, a 1819-es hívószámon, valamint az ügyfélszolgálatokon. Az SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJA szóköz adóazonosítójel szóköz éééé hh nn

2018. febr. 11. 20:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyszerűsített bejelentéssel dolgoztál nem kell bevallást csinálni
2018. febr. 11. 21:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Az pontosan mit jelent? A könyvelőjük jelentett le mindkét hét első munkanapján az egész hétre egyszerre.
2018. febr. 11. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:
99,9%, hogy nem keletkezett adóköteles jövedelmed az egyszerűsített foglalkoztatásból, akkor tervezeted sem lesz és bevallást sem kell beadnod.
2018. febr. 11. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!