Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az mennyire nagy baj ha a...

Az mennyire nagy baj ha a munkahelyem el írta a lakcímem adóbevaláskor?

Figyelt kérdés
Az én hülyeségem is hogy csak most vettem észre de nagyon nagy pénz gondjaim voltak az elmúlt két évben és tényleg nem figyeltem erre...55-ös a lakcímem de most vettem észre az adóbevalásos papíron amit adott a munkáltatóm hogy 53-as cím van oda írva..sajnos a munka szerződésemben is..büntetésre kell számítanom a NAV-tól? :( aki tud segítsen már SOS!!! -.-

2018. febr. 8. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Szólsz a munkahelyeden.
2018. febr. 8. 20:45
 2/7 A kérdező kommentje:
de az egész éves adózás amit ugye kötelezőbe küldenek az államhoz? nem lesz így bajom belőle? persze hétfőn az első lesz hogy a főnökkel beszélek de szeretném tudni mire számítsak! :(
2018. febr. 8. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg semmi következménye nem lesz (gondolom név, születési idő, adóazonosító stimmel a papíron), de azért nem ártana szólnod, hogy nem pontos a munkahelyeden a nyilvántartott címed.
2018. febr. 8. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem számít.

A NAV nem a lakcímed, hanem az adóazonosítójeled alapján azonosít be.

Emiatt felesleges beszélned a főnököddel.

2018. febr. 8. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:

És a papír, amit kaptál, az nem az adóbevallásod, hanem csak egy igazolás, ami alapján a bevallásodat el tudod készíteni (idéntől a munkáltató nem készítheti el helyetted).

Szólj hogy javítsák ki, és kapsz majd egy új papírt (páromnak elgépelték a vezetéknevét, másnap kapott újat).

2018. febr. 8. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A NAV-ot nem igen érdekli a lakcímed, ők elsősorban az adóazonosítód alapján tartanak nyilván, másodsorban a személyes adataid alapján.

Büntetés meg aztán végképp nem lesz belőle.

Ha zavar, jelezd a munkahelyeden. Elsősorban azért fontos, mert ha levelezni akar veled valamiért a céged, ne rossz címre küldjék.

Nekem a szüleim címe volt feltüntetve elejétől fogva, közben eltelt vagy 10 év, 4-szer költöztem, de még mindig a szüleim címén tart nyilván a cégem. Engem nem zavar, nem oszt, nem szoroz, nem is jeleztem mind a mai napig sem.

2018. febr. 9. 05:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! :)
2018. febr. 9. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!