Ha az Egyesült Királyságban volt bejelentett munkahelyem, és mellette Magyarországon járt szociálisan rászorulóként voltam bejelentve a NAV-nál, akkor mekkora a büntetés mértéke?
Az állam nem fizetett utánad TB-t. Szociálisan rászorulóként csak mentesülsz a járulékfizetés alól, és ingyen jogosulttá válsz az ellátásra.
Ha még mindig Angliában dolgozol, jelentkezz ki az itthoni TB-ből, mielőtt a mentességed lejárna és újra előírnák a járulékfizetést és netán tartozást akarnának rajtad behajtani. Nem lesz büntetés.
Esetleg ha tudnál még segíteni leírom az egész fennálló helyzetet:
2014.10.31-én lejárt a diákom 45 napos türelmi időszak miatt 2014.10.15-től fizetnem kellett volna.
2015.06.01-től 2016.05.31-ig szociálisan rászorultként voltam bejelentve. Innentől megint fizetnem kellett volna a következő dátumin:
2016.10.24-től 2017.10.23-ig ismét szociálisan rászorulóként voltam bejelentve, és most
2018.01.08-tól magyarországra leszek bejelentve.
Akkor ha jól gondolom csak a fennmaradó, tehát biztosítatlan időszakokat vagyok köteles kifizetni? KEll valamivel igazolnom, hogy miért voltam szocálsan rászorulva?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!