Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ingyenes számlázó /könyvelő...

Ingyenes számlázó /könyvelő program?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék indítani egy egyni vállalkozást, amolyan "zsebpénz"/ egyetemi fizetésem kiegészítése gyanánt.

Nappali tagozatos egyetemista vagyok, így nagyon hibby szinten menne csak, kis haszonnal - havi 40-60 ezerrel számolok kb. Erre jönne még rá akkor az adó.

Ez így szép és jó, de ha a könyvelést is rászámoljuk arra ami adó után marad, akkor sajnos nem érné meg nekem az egész üzlet.

Viszont hallottam, hogy vannak online "ingyenes" könyvelési programok / számlázási programok...

Ezeket mennyire lenne nehéz használnom?

Azért kérdezem, mert ettől függ, hogy egyáltalán megpróbálnám e az egész vállalkozást. Ha mindenképpen kell könyvelő és a szokásos 8000 / 15 tétellel dolgozik akkor akkor az nekem totál kinyírná a bizniszt. :(

KATA pedig szép és jó, csak nem biztos, hogy meglenne a 25000 Ft -os bevétel havonta.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2018. febr. 1. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen osszegekre nem erdemes vallalkozast inditani.

A konyvelest meg, attol hogy ingyenes a progi, meg neked is erteni kell, ennyire fogalmatlanul nem lehet semmibe belekezdeni.

2018. febr. 1. 19:41
 2/5 Gál Zoé ***** válasza:
59%
2018. febr. 1. 19:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor hagyjam a fenébe az egészet? :(

Tudim, hogy nem egy nagy összeg ez a havi 40-60 ezer, de nekem jól jönne azért, legalábbis számítana.

Elég hülyeségnek tartom, hogy ekkora összegre a megokdás az, hogy zárd be a boltot, pedig adót is befizetném - állam is jól járna és én is....

2018. febr. 1. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Aki kifejleszt ilyen szoftvereket, az szeretne bevételt is. Mindenki pénzért dolgozik. Te is, a programozók is. Olyan van, hogy vevőcsalogatóként valami az első időszakban ingyenes, utána fizetős, akkor már support is jár.

Tudom, hogy mivel kezdtem az írásomat, mert annak ellenére léteznek nyílt forráskúdú könyvelőszoftverek, de egyáltalán nem biztos, hogy nekünk ezek megfelelők, és nincs hozzájuk support, a további fejlesztések is bizonytalanok.

Tehetsz velük próbát. Web alapú ingyenes, nyílt forráskódú könyvelő szoftver:

[link]

Évi 600 ezer forintig maradj inkább a szürke zónában. Ha még a havi 25 ezer ft is bizonytalan, akkor majdnem az egészet elvinné az adó, vagy ráfizetéses lesz. Ha fellendül és igazi vállalkozássá nőné ki magát, akkor először KATA-zhatsz, és mellé vehetsz egy megfelelő számlázó programot, a jogszabálykövetés és a support miatt is megéri. Invesztálni kell egy vállalkozásba.

2018. febr. 11. 16:52
 5/5 anonim válasza:
Nem kell neked bevállalni a KATA fix terhét. Adózhatsz tételesen is! Vagy lehet adószámos magánszemély, de kb az a legbonyolultabb.
2018. máj. 25. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!