Ez szabályos? Fizetési, teljesítési határidő
Az előbb olvastam itt egy kérdést és jól meglepődtem. Ez szabályos, lehet így számlát kiállítani?
"Teljesités idpontja: 01.27
Fizetési határidő: 01.20. "
Magyarul lehetséges előre kiállítani egy számlát, amikor még nem is történt teljesítés, nincs mögötte munkavégzés?
Sok éve vállalkozó vagyok, mindig az elvégzett munka után veszem fel a pénzt így nem találkoztam még ilyennel.
Értem én, hogy előre fizetés, de ez így szabályos tényleg?
Hát akkor valami tevékenységi kört fogok változtatni és akkor nem kell mindig könyörögni a pénzemért :D
Xswerdy, Te annyira profi vagy az ilyen dolgokban, hogy akkor talán még azt is tudod: ilyenkor mi történik hibás teljesítés esetén?
Mert az én kis "lüke" vállalkozói agyamban ez úgy működik, hogy elvégzem a munkát, a megrendelő elégedett, kifizeti a pénzt, ha meg véletlenül mégsem elégedett, akkor benne van a szerződésben, hogy levonhat pénzt.
Vagy azt ismerem még, hogy előleggel fizetnek.
Illetve, internetes eladásnál még olyan van, hogy beérkezik a pénz a számlámra - igaz, ez ugyan előre fizetés - de a beérkezés és a számlaírás napján fel is adom a terméket, tehát a teljesítés napja és a számla kelte ugyanaz (meg a fizetési határidő is, mert az meg már megtörtént)
Szóval előre fizetésnél hibás teljesítésnél hogy érvényesítheti a fogyasztó a jogait? Visszakéri a pénzt? És ha nem kapja vissza?
igen, hibás teljesítésnél visszakéred a pénzt. Persze, rizikós, hogy esetleg nem könnyen adják.
De fordított esetben meg a megrendelőd tegyük fel le akar vonni a pénzből, mert szerinte nem 100%-os a munka. Szerinted meg tökéletes, te kéred a teljes megállapodott összeget.
Mindkét esetben pereskedésig fajulhat a vita.
Aha, köszi :-)
Tudtam, hogy Rád számíthatok :-)
Szerencsére 6 év alatt még nem fordult elő egyszer sem, hogy elégedetlenek lettek volna a munkámmal és emiatt ne fizettek volna :-)
Privátban kérdezhetek még valami ehhez hasonlót? vagy inkább itt?
ennek örülök, ogy 6 év alatt nem volt vitás ügyed. Remélhetőleg azok többségének sincs, akik előre kérik a pénzt.
persze kérdezhetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!