Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tőketartalék képzése és...

Tőketartalék képzése és visszafizetése?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tőketartalékkal kapcsolatosan lenne kérdésem.. könyvelőként még sosem kellett ezt képeznem sem visszafizettetnem... Az egyik Kft. saját tőke problémáját szeretnénk megoldani úgy, hogy tőketartalékot képez. /mert sem bevétele annyi, sem most készpénz pluszban/.

A helyzet, hogy befizetni nem tudnak most, ám a pénztárban van annyi /még több is/ mint amennyi a saját tőke rendezéséhez szükséges lenne így onnan fizetnénk be /vezetnénk át/ tőketartalékba. Néztem már utána és beszéltem ügyvéddel, illetve más könyvelőkkel is, de még eddig egyetlen ismerős könyvelő sem foglalkozott tőketartalékkal. A fenti megoldás helyes? Tudjuk pénztárból tenni közvetlenül határozattal? A visszafizetés hogyan zajlik? Én úgy olvastam, hogy nem lehet visszafizetni,ott marad. Köszönöm a válaszokat előre is!

#tőketartalék
2018. jan. 25. 12:40
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!