Tőketartalék képzése és visszafizetése?
Sziasztok! Tőketartalékkal kapcsolatosan lenne kérdésem.. könyvelőként még sosem kellett ezt képeznem sem visszafizettetnem... Az egyik Kft. saját tőke problémáját szeretnénk megoldani úgy, hogy tőketartalékot képez. /mert sem bevétele annyi, sem most készpénz pluszban/.
A helyzet, hogy befizetni nem tudnak most, ám a pénztárban van annyi /még több is/ mint amennyi a saját tőke rendezéséhez szükséges lenne így onnan fizetnénk be /vezetnénk át/ tőketartalékba. Néztem már utána és beszéltem ügyvéddel, illetve más könyvelőkkel is, de még eddig egyetlen ismerős könyvelő sem foglalkozott tőketartalékkal. A fenti megoldás helyes? Tudjuk pénztárból tenni közvetlenül határozattal? A visszafizetés hogyan zajlik? Én úgy olvastam, hogy nem lehet visszafizetni,ott marad. Köszönöm a válaszokat előre is!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!