Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA adózásnál a kb havi 50....

KATA adózásnál a kb havi 50. 000 Fton felül mást nem kell fizetni?

Figyelt kérdés
Kezdő vállalkozásba mennék amiben magamat foglalkoztatnam (mindegy mibe, az nem fontos) viszont kérdésem az hogy az adózásnál nálam lehetséges a KATA adózás,ami ugye kb 50.000 Ft. Azon felul semmilyen mas jarulekot,pl nyugdij jarulek munkaero piaci jarulek stb nem kell fizetnem mert tartalmazza ez az 50.000 ft? Köszönöm a válaszokat

2018. jan. 20. 17:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha balesetet szenvedtél és huzamosabb ideig beteg vagy (ezt azt jelenti, hogy TELJES HÓNAP), akkor következő hónap 12-éig le kell jelenteni a betegállományt és akkor nem kell abban a hónapban fizetned - de csak akkor, ha le van jelentve a NAV felé a betegállomány és után a viszed a táppénzes papírt.

Tehát, ha pl. márc. 14-én kezdődött a betegállomány, akkor a márc.-i hónapot be kell fizetned ápr. 12-ig, de ha áprilisban 1-től 30-ig végig betegállományban vagy, akkor máj. 12-ig ezt le kell jelenteni a NAV felé és ebben az esetben nem kell máj, 12-ig megfizetned az 50 ezret.

DE!! pl ha ápr. 20-án kiírnak, akkor már nem teljes hónapról beszélünk és olyankor már kell máj. 12-ig 50 ezret fizetni (a KATA adózás hátrányai).

Ja, és táppénzt meg úgy tudom, csak 85-90 ezer ft-ra fogsz kapni (annak is a 60 %-át, azt hiszem), nem a valós bevétel után. Mivel nem vagyok könyvelő, ezek nem 100%, hogy pontos infók, de én így tudom (szintén KATA-s vagyok)

2018. márc. 26. 13:38
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem akarok butasagot mondani,de valami olyasmit olvastam hogy ilyenkor tappenz ugyanugy igenybe vehető. Természetesen jovedelmet nem kapnal de ez biztos befolyásolná az adót
2018. márc. 27. 22:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, 11 válaszban leírtam pontosan: csak teljes hónap betegség esetén nem kell adót fizetni. Minden egyéb esetben igan. Ha 2 hétig beteg, akkor ugyanúgy kell a havi 50 ezret fizetni.
2018. márc. 28. 05:08
 14/15 anonim válasza:

Ez egy elég komoly baleset amivel a kezem sérült. Erre kb 4...6 hónapot mondott az orvos mire zárt lesz a seb. Utána már nem kell kötözésre járnom de valószínűleg gyógytorna stb. Vagyis ez pár héten bőven túl van.

Mivel asztalos vagyok így fél kézzel nem hiszem hogy normális esetben tudok dolgozni.

2018. márc. 28. 11:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Akkor ahogy leírtam: le kell jelenteni a betegállományt (könyvelőt keress,ha nincs, Ő intézni fogja) és az első TELJES hónaptól nem kell adót fizetni, addig sajnos igen, minden törthónap után, az elején és a végén is. Jobbulást, gyors gyógyulást kívánok!
2018. márc. 28. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!