Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kínából rendelt termékek...

Kínából rendelt termékek után, hogy és hol lehet/kell-e adót fizetni?

Figyelt kérdés
Rendeltem kínából Converse cipőket , amiket Magyarországon szeretnék értékesíteni! Természetesen replika cipőkről van szó ezeket, mint magánszemély adom el, ennek milyen hátulütőjei lehetnek, milyen adózás vonatkozik erre ? Inkább meggyőződnék a jogi hátterekről nem szívesen szaladnék bele egy büntetésbe! Persze gondolom nem is hirdethetem Converse néven őket !?

2018. jan. 12. 09:47
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Hamisítványokat nem lehet árulni legálisan
2018. jan. 12. 10:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor ezt, hogy lehet megoldani? Hiszen az internetes piac is tele van ilyen dolgokkal? Emiatt milyen büntetés szabható ki?
2018. jan. 12. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Igen, tele van. Ez a kulcsszó. Neked már aligha lesz helyed ezen a piacon, hiszen a versenytársaid eleve előnyből indulnak, hiszen adót csalnak. Az meg egy újabb probléma, hogy hamis termék forgalmazásáért is megb*szhatnak téged, erre külön jogszabály van, a védjegyek tulajdonosai nem szarral gurigáznak.

Zárójeles megjegyzés: a hamisítványt replikának nevezni az elég szemforgató dolog...

2018. jan. 12. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

át, amit leírtál, az bzony több ponton is "vérzik"...

1.- magánszemélyként nem árulhatsz pl. 10 db vadonatúj Converse cipőt - csak vállalkozóként. Már a 2.-ik darabtól számítva üzletszerű kereskedelemnek minősül és vállalkozói kell hozzá, adózni kell utána.

2.- aztán számlát kértél-e róla, hogy be tudd bizonyítani, mennyi a beszerzési ára, illetve, hogy nem lopott az áru?

3. hamis, replika terméket nem lehet árulni, teljesen mindegy, milyen néven adod el, törvény bünteti.

2018. jan. 12. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Amennyiben belefutsz egy NAV-os próbavásárlóba, a következő büntetéseket kaphatod:

- számlaadás elmulasztása

- adócsalás

- ezen kívül elkobozhatják az ÖSSZES árudat és megsemmisíthetik.

Gondolkodj el rajta, megéri-e?

És igen, telítve van a piac - ezelőtt min. 2 évvel volt ez "menő".

Ezen kívül, azt ugyan látod, hogy árulják a neten, de amikor megbukik, mert a NAV-os próbavásárló jelentkezik nála és utána megbüntetik, az már nem "látszik" a neten.

2018. jan. 12. 10:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindent értek, köszönöm , hogy itt figyelmeztettetek mielőtt bármi hülyeségbe keveredtem volna! Akkor megrendelem magamnak saját használatra, abból ugye semmi bajom ne lehet? Nem rendeltem még külföldről cipőket!
2018. jan. 12. 15:01
 7/9 anonim ***** válasza:

"Nem rendeltem még külföldről cipőket!"

"Rendeltem kínából Converse cipőket ,"

Most akkor megrendelted már vagy sem?

Ha még nem, akkor ne is rendeld meg. Saját használatra 1-2 darabot lehet: a birtoklása nem büntetendő, csak a kereskedelme, árusítása. De azt azért vedd stámításba, amit az ilyen hamis Converse-ről olvastam, konkrétan Vaterás értékelésnél: volt, aki arra panaszkodott, hogy 2 nap alatt leesett a betű róla, volt, akinek rövid idő alatt szétfoszlott az anyag és volt, akinél a cipő színe eresztett- összefogta a többi részt is.

2018. jan. 12. 15:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem üti egymást a két kijelentésem! Vagyis a Convers előtt nem rendeltem még soha! A fogalmazás lehet nem volt helyt álló. Igazából 3000-ért tudok rendelni egy eredeti árának 1/3-a tehát ha csak 1 nyarat bír ki is jó volna!
2018. jan. 12. 15:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hány db-ot rendeltél, de azt tudod, hogy ha X összeghatárt meghalad, akkor 27 % áfát is kell rá fizetni? Ráadásul úgy, hogy a postaköltséggel együtt számított árra. Meg lehet, hogy a vámhatárba is beleesik - a vámolás sem 2 ft.

2. EU-n kívüli vásárlás (pl. USA, Kína)

Itt már egy kicsit bonyolultabb a helyzet

Magánszemélyek között (GIFT jelölésű):

0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes

45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli

700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

Cég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):

0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes

22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

*kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet

!!! FONTOS MINDIG A POSTAKÖLTSÉGGEL EGYÜTT SZÁMÍTOTT ÁR SZÁMÍT !!!

forrás:

[link]

2018. jan. 12. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!