EBay-ről rendelt termékek után kell adót fizetni valamilyen formában?
Szokásos 27% áfát meg kell fizetni és pár százalék vámot is (vám az a termék fajtájától is függ, de nem túl vészes, néhány % terhet jelent)
Ezen két dolog közül csak azt kell megfizetni amelyik eléri a 10 eurót. Szóval nagyjából hozzávetőleges számítással pár példa:
1. 10 ezer forintos termék, áfa 2700, vám még ennél is kevesebb.. nem éri el egyik se a 10 eurot, nem fizetsz semmit.
2. 50 ezer forintos termék, áfa 13500Ft, vám(ha pl. 3%) 1500Ft: áfát természetesen befizeted, vámot megúszod.
3. 100 ezer forintos termék, áfa 27000Ft, vám (ha pl 3%) 3000Ft így itt már fizetsz áfát is, vámot is, összesen tehát 30000Ft-ot.
Hozzávetőlegesen számoltam, de nagyjából erre számíthatsz.
Termék ára: ár és szállítási díj együtt, melyet pl. kinyomtatott számlával, banki átutalási papírral vagy valami ilyesmikkel bizonyíthatsz.
Persze ha csak egy telefontokot meg egyéb ilyen kis értékű dolgot veszel akkor semmi ilyesmire nem kell számíts. Kihozza a postás oszt kész. Eleve vám és áfamentes a behozatal hivatalosan is talán 40 dollárig, de 50-100 dollár alatt általában nem nagyon szoktak foglalkozni vele, szóval kiviszi a postás oszt kész. Ha a postás csak egy levelet visz hogy fáradj be vámkezeltetni na akkor lép életbe amiket írtam. Ha a postás a terméket kihozza neked akkor megúsztad, ami ilyen kis értékű dolgoknál elég valószínű.
Ha csak ilyen apróságokat rendelsz, akkor nincs miért aggódnod.
Meg ha drágát rendelsz sem 100%, hogy fennakad a vámon, sokan megússzák a dolgot.
Limitje legfeljebb a bankszámládnak lesz:D
Ha csak simán bedobják a ládádba, akkor utána már tuti nem fizetsz semmit.
Azzal viszont számolj, hogy itt magyarhonban igen sok a postai szarka. Nekem is már tűnt el nem egy cuccom, de ilyenkor nyugodtan írhatsz az eladónak és vagy visszautalja a pénzt vagy újraküldi a terméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!