Bitcoin után hogy kell adózni? Ha adományként kapod, akkor is kell?
Pl. egy amatőr művész nyit egy bitcoin számlát és lehet neki adományozni anonim módon. Ilyenkor is meg kell adóznia? Van valami összeghatár ami alatt nem kell?
És mi van akkor ha nem veszi ki az adományt pénzben, hanem közvetlenül bitcoinnal fizet műszaki cikkéert, vagy bármi egyébért? Pesten nemrég lakást is árultak szóval szinte mindent lehet venni érte.
Mindenki mást mond, mi a törvényes útja ennek? Tényleg igaz hogy jóformán fele pénzt vagy mégtöbbet adózni kell, vagy ez csak riogatás és kamu, közben meg leadózod a szokásos 16%-ot aztán nyugodtan alhatsz, nem jön a levél a NAV-tól?
"es te sem fogsz venni muszaki cikkeket bitcoinbol"
Dehogynem.
Amikor megkapod mint adomány akkor ugyanugy kell adóznod utána mint más egyéb adomány után, átszámolod az aktuális piaci árfolyamon forintba és adózol, ha kell nem tudom más adomány után hogyan kell, de ez ugyanaz.
Ha nem váltod át rögtön hanem később más árfolyamon vásárolsz belőle vagy átváltod az mindegy. Ha nagyobb az árfolyam akkor jövedelmed keletkezett, ezt a nyereség részt, nem az egészet kb. 30%-os adó terheli.
#4 kerlek nezd mar meg, hogy ha interneten akarok rendelni egy 3 ezer forintos fullhalgatot, az mekkora tranzakcios koltseggel jar.
Jelenleg 13 dollaros TRANZAKCIOS koltseggel, raadasul orakba telik mire a blockchain megerositi a tranzakciot.
600 forintos simán átmegy. Egy laptopot is simán megveszed közvetlenül. De jól észrevetted, hogy a főlánc nem arra van, hogy te 100 forintokat köldözgess 10000 számítógépen 200 évig megőrizve a tranzakciódat. Erre ott van a Lightning, ami már működik a Bitcoin testneten és a kávédat is fizetheted vele azonnali tranzakcióval.
Pár hónapon belül jöhet élesben is.
De addig is ott vannak a Bitcoin debit cardok, beutalod a bitcoint előre utána a kártyáddal azonnal fizetsz bárhol ahol bankkártyát elfogadják online vagy offline is.
Van egy ország,
ahol álmomban jártam:
Magyarország,
ahol az arcodban láttam
a NAV arcát.
Az ölelésben bőség,
az igaz ügyben adózás
voltál.
Én ezt az adóbevallást őrzöm,
Magyarország öt éven át...
Magyarország!
Áfa van a szívembe írva.
Magyarország!
EHO van a lelkemre bízva.
Magyarország,
hát te vezess most nekem,
pénztárkönyvet amit meg kell tennem
segítsd!
Legyél a holnapban rejlő kamatja
a hitelemnek!
Én a devizahitelemet bízom rád...
Fizesd csak ki te helyettem.
Van egy ország,
ahol álmomban jártam:
Magyarország,
ahol az arcodba vágtam
arcátlanul, hogy nincs jövedelmem.
Gyere és egyszer végre,
amikor NAV ráébred,
hogy tényleg csak havi 50 ezer bruttó
a jövedelmem
mint BT tulajdonos.
Gyere és egyszer végre,
amikor új nap ébred,
te várj!
Gyere és bújj hozzám újra
Magyarország!
Én ezer millió Ft óta várlak már...
Magyarország!
Idegen földön ha járok,
Magyarország,
alattam az út is megfordul
és a hazugsáktól sír,
amit magyartól
el kell szenvednie
Velem az ősök forognak,
sirjukban,
látván mivé
lett a magyar
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áfája szálljon rád!
Velem az ősök kérnek,
engedd, hogy benned éljek
tovább,
ahogyan ők élnek bennem,
Magyarország!
Milliók áldása szálljon rád!
Összefoglalva, céget alapitasz,
átváltod a bitcoint
az adózott részt arra költöd amire akarod
az adóból meg veszel mobilt, számitógépet,
autót, benzint, alkatrészt,
iroda néven családiházat,
vacsorázol üzleti vacsorát,
talán még a szexmasszázst is el
tudod számolni
mint csapatépítő tréning.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!