Bitcoinból származó nyereség adózása?
Van bizonyos mennyiségű bitcoinom, viszont most, hogy nagyon felszaladt az ára, szeretnék megválni egy részétől. El tudom úgy adni KP-ért, hogy annak nem lesz nyoma sehol, a tranzakció nem lesz hozzám köthető. Viszont nem tudom, hogy mit kezdjek a KP-val: ha berakom a bankba, akkor megkérdezi valaki, hogy honnan van? Mekkora az az összeg, ami nem lesz gyanús se a NAV-nak, se a banknak, se senki másnak? Én arra gondolnék, hogy eladok most 1 millió forintnyit, meg jövő év közepe fele még 1 milliónyit.
Ti mit csinálnátok? Vagy inkább adjam el hivatalos úton és adózzam le az árfolyamnyereséget? (kb a teljes ár árfolyamnyereség)
Attól, hogy a rokona visszautalja, még rákérdez a NAV, hogy honnan volt a kölcsön pénz.
Ez nem így működik, hogy fogom kölcsönadok anyunak, hogy ő meg utalja vissza a bankszámlámra.
Adózd szépen le.
1 milliót meg ahogy mondja az első, hamar el lehet költeni, számlára, közértre, ruhára, mozira.
A fizetésedhez ne nyúlj a bankszámládon és ebből élj.
De én nem buzdítalak adócsalásra, adózd szépen le, ahogy mindannyian ezt tesszük.
500 ezer kp-ban azért nem olyan sok, hogy ne lehessen magyarázni. pl. eladott valami műszaki cuccát, kp-ban veszi ki a bankból a fizuja egy részét és összegyűlt ennyi maradék. Vagy anyuka/apuka odaajándékoz ennyit.
De igen, adózd le, ne csalj.
LOL, dehogy adózom le, fizetek én elég adót.
Kösz a tippeket, valszeg az lesz, hogy megtartom a KP-t, és szép lassan azt költöm a számlámon lévő pénz helyett.
"hogy az istenbe akarsz ennyi bitocoinon"
Ez amiről most beszélgetünk alig több mint 1 bitcoin!
Tartok én meg eleget belőle, ne izguljatok. :)
Ahogyan itt írták, csak 1 BTC-t fogok eladni, azt is valószínűleg több részletben.
EHO, meg a többi ilyen hülyeség az, amit mindenképpen el fogok kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!