Lehetséges, hogy kell adózni a munkanélkülieknek azért mert munkanélküliek?
Arra gondolsz, hogy valaki nem akar hivatalosan munkát vállalni, mert eleve van megtakarított pénze, vagy feketén dolgozik valahol?
Ezzel visszakanyarodnánk a szocializmus KMK-értelmezésére.
Amíg a munkaügyibügyi hivatal pénzt ad, addig azt be kell vallani, még ha nem is keletkezik befizetendő adó.
Utána meg ha nincs több adóköteles jövedelem, akkor nem kell, hiszen mégis mi legyen benne....?
Amúgy más szempontból kell adózni ideg, csak nem adónak van hívva: 7110 ft havonta az egészségbiztositási járulék. Rengeteg pénz munkanélküliként. Bezzeg aki dolgozik, annak nem kell fizetnie, mert a munkaadója fizeti helyette, elég nagy disznóság. Mindenesetre ez nem adó.
"én nyertem a lottón"
A Szerencsejáték Zrt. befizeti a nyereményed után az adót. Vagy mire vagy kíváncs?
" Bezzeg aki dolgozik, annak nem kell fizetnie, mert a munkaadója fizeti helyette, elég nagy disznóság."
Ezt nem tudom, hogy mire alapozod.
A dolgozó béréből levonják a kötelező járulékokat, és adóelőleget. A kötelező járulékok között van egy annak megfelelő, amelyet a biztosítással nem rendelkezőknek kötelező maguk után fizetniük.
Úgy hívják, természetbeni egészségbiztosítási járulék. Ezt pontosan azért vonják le a bruttó bérből, amiért más fizeti maga után a "TB"-t.
Tőlem konkrétan havi 8.720,- Ft-ot vonnak ilyen járulék címén.
Cserébe kapom az "ingyenes" orvosi ellátást, a támogatott gyógyszereket, akár csak az, aki maga után fizeti az eü. szolgáltatási járulékot.
Tehát vegyük úgy, hogy ezt minden magyar állampolgár fizeti, kivéve azokat, akiket a jogszabály "mentesít" a fizetése alól, például kiskorúak, nyugdíjasok, diákok, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!