Eseti megbízás esetén, mennyi az adózás, ha van 8 órás munkaviszonyom?
Figyelt kérdés
Kitöltöttem egy lapot, volt olyan, hogy 90% adókedvezmény, akkor ez most hogy is van?2017. nov. 13. 11:04
1/5 anonim válasza:
legalább olvastad volna el, mit írsz alá...
90% adókedvezmény?
Véletlenül sem.
Azt írtad alá, hogy a megbízási díjadból a 10%-os diktált ktg-t veszik figyelembe, és a maradék 90 után fizeted a fizetendőt.
Ami nem függ a munkaviszonyodtól, csak attól, mennyi időre és mennyi díjat kapsz, biztosítottá válsz vgy sem.
2/5 A kérdező kommentje:
magyarul akkor normál bér esetén alkalmazott 0.66-os szorzót használjam pld 30E esetén 20E a nettó pld..
2017. nov. 13. 13:13
3/5 anonim válasza:
Véletlenül sem.
Ha van 30 ezer megbízási díjad, annak a 90%-a 27ezer.
Ez után fogsz fizetni. Hogy mennyit, attól függ, mekkora időszakra kapod a 30ezret.
4/5 A kérdező kommentje:
én dolgoztam ott 2 napot nettóba, hogy a szerződés alatt meg x és y idő közt azaz 15 napom volt...
2017. nov. 13. 14:06
5/5 anonim válasza:
A járulékozás függ attól, hogy a megbízási díj mekkora (bruttóban), és ezt a bruttó összeget milyen időszakra kaptad.
Ha a megbízási díj nagysága keletkeztet biztosítottságot, akkor SZJA + járulék is vonódik belőle, ha nem, akkor csak SZJA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!