Egyéni vállalkozónak milyen munkáltatói igazolást kell csinálni?
a nav jövedelemigazolás pár óra... beadod az igazol-, 4-5 órán belül megvan az igazolás.
Én visszadobom az sk-t. Hivatalos kell, kész.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, most látom, hogy egész pontosan jövedelemigazolást kérnek, nem munkáltatóit...
Akkor egyébként visszamenőleg 3 havi kell? Jelenleg nincs jövedelmem egyéni vállalkozóként (több, mint 3 hónapja), még havi adóbevallást sem csinálok (nem KATA-s vagyok), egy évre előre le van jelentve, hogy nem adok be havit, mert úgy is 0-ás lenne, főiskola mellett nem adózok.
+ mi az az sk?
Nincs könyvelőm se, így azt nem tudom megkérni. Ha csak ennyi -tehát könyvelő kiállítja, én meg aláírom-, akkor elvileg nekem egyedül is meg kellene tudni csinálni, mert bárki könyvelhet önmagának.
Navos jövedelemigazolás alapján 0 ft jövedelmed lesz mert nincs lezárt üzleti éved. Azt nézd meg aki kéri ( intézmény) milyen formátumban kéri.
( pl. hitel esetén is jellemző a nav jövedelem igazolás a bankoknál, ugyanakkor a provident nem kéri és a sablonjukat kell kitölteni a vállalkozónak vagy könyvelővel vagy számlákkal igazoltan kell tudni alátámasztani a valódiságot)
Magadnak elvileg nem állíthatod ki, de gyakorlatilag te leszel rajta a munkaadó aláíró és a munkavállaló aláíró is.Emiatt is fontos amit irtam nehogy úgy járj, mint majdnem én is. Valótlan adattartalommal a pozitiv elbírálás érdekében életszerűtlen adatokat tüntetett fel a könyvelőm az én sk. aláírásom mellett.( már persze, ha ezt aláírtam volna )
Viszont ha ezzel jogosultságot szerzel és utobb kiderül valótlan adatokat tartalmaz Téged vesznek elő nem a könyvelőt magánokirat hamisításért ( esetedben pedig a hiányos számviteli ismeret alapú saját könyvelésed is eredményezhet anomáliát, ami ha esetleg később módosításra kerül felül irhatja a jogosultságod és rád húzhatják, hogy a jogosultság megszerzése miatt tüntetted fel kedvezőbben a helyzeted amikor beadtad a jövedelem igazolásod ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!