Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy tudnám behozni az árut...

Hogy tudnám behozni az árut az országba?

Figyelt kérdés
Ázsiai festményekkel szeretnék otthon kereskedni, de nem tudom pontosan melyik országban mik a vám szabályok ezzel kapcsolatban. Csak Magyarországon kell fizetnem érte vagy az adott országból exportálásért is, esetleg tranzit díjat is a repülőtereken?
2017. nov. 11. 09:54
 1/7 xswerdy ***** válasza:
61%
kiviteli vám ma nemigen létezik a világban (a szocializmus hiánygazdaságában védték az országok így az árukészletüket). Műalkotások tekintetében viszont lehetnek kiviteli korlátozások. Ha ezek kortárs mművek, akkor ez sem valószínű, de az adott országban kell utánajárnod.
2017. nov. 11. 10:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Úgy olvastam csak 50 év felett számít műkincsnek, ezek szimplán csak turistáknak árusított termékek külföldön. Mindenképpen utána nézzek, külföldön viszont erre elég nehéz konkrét válaszokat kapni. Otthon az import vám úgy olvastam 27% adó + 3% vám.
2017. nov. 11. 10:33
 3/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
A vám nem fix, hanem a pontos terméktől és a származási országtól függ. Általában 0-12% közötti, de tényleg csak a pontos besorolás (pl vtsz) szerint lehet megtudni.
2017. nov. 11. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Bármely nem Uniós országból behozott termékre 27 % ÁFA és x összegű vám rakódik rá. A vám összege valóban fix, Béci jól írja.

Szerintem legegyszerűbb lenne, ha a vámhatóságnál érdeklődnél az ügyben, milyen engedélyek szükségesek - nyilván ők tudják a legjobban.

2017. nov. 11. 11:14
 5/7 SándorÚr ***** válasza:
keress egy ügyvédet az adott országban mert te egyedül nehezen fogsz boldogulni
2017. nov. 11. 13:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem is az áru magyar területre érése miatt aggódom, a helyi jogszabályoknak könnyebb utánajárni. Az ázsiai törvényektől félek, nehogy valamit rosszul tudjak, aztán a reptéren lekapcsoljanak csempészésért.
2017. nov. 11. 14:15
 7/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
Szerintem érdemes lenne megkeresni először az ottani magyar követséget, vagy itthon a kereskedelmi kamarát, hogy hol tudsz egyáltalán utánajárni, hogy mit lehet és kell tenned.
2017. nov. 11. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!