Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Duplikált TB fizetése lehetséges?

Duplikált TB fizetése lehetséges?

Figyelt kérdés
Mármint ha egyetemre is jártam (akár passzív akár aktív félév alatt az egyetem a TB-t fizeti) és mellette 1 évig volt állandó, bejelentett heti 40 órás munkaviszonyom, akkor a TB-m mindkét oldalról be lett fizetve, azaz duplikáltan, vagy a NAV a nagyobb összeget számítja be?

#TB #társadalombiztosítás #duplikált fizetés
2017. nov. 7. 19:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
43%

Kedves 5-7-9...

Szerintem ideje elismerni, hogy nem csak tudásod nincs a témában, de a szövegértés is problémát jelent.

Mi a gond a tbj-vel? Ez a jogszabály neve.

De tessék, itt a hivatalos: 1997. évi LXXX. törvény

a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről

Tudod, ez szabályozza a járulékfizetést.

Az említett 26§ pedig azt, hogy az eü szolgáltatásra jogosultak után mennyit fizet a kpktgv. Ha figyelmesen olvasol, ott van, hogy kivéve...

Igen, kivéve, ha a bármilyen jogon biztosítottá válik (mondjuk hallgató munkaviszonyt létesít)

Szóval: mi a gond a tbj-vel? Bár úgysem fogsz válaszolni.

2017. nov. 11. 11:15
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

De válaszolok, és elismerem, hogy igazad van. Ezért bocsánatot is kérek.

Sosem vettem a fáradtságot, hogy alaposabban megnézzem, hogy a 26. § (5) bekezdése konkrétan mire vonatkozik.

Egy új információval lettem gazdagabb...

Köszi!

2017. nov. 12. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!