Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kedvem támadt milliómosnak...

Kedvem támadt milliómosnak lenni, Samsung per, nyerhetek?

Figyelt kérdés

Volt egy munkám a SAMSUNG-nál. Felmondták nekem, és azt állították, hogy fizetés nap fognak kifizetni, erre itt lármáztam majd megnézték a törvényt "szlovák" nyelven (mert Szlovákiában volt) majd hirtelen be x-elte a képet és mondta, hogy " itt nincs ilyen, minden hónap 30.-ig kell fizetni" erre én ko.voltam mert tudtam hogy hazudik vagy meg sem nézte, de nem lármáztam.

A bejelentés hivatalos volt (kaptam szerződést) ezáltal bíróságra is vihetem az ügyet, ami a papíron ki van állítva a felmondási idő majd a bér papír amit kapni fogok. Ha az eltelt idő több mint 5 munkanap akkor elméletileg győztem. Mert törvény szerint (amit még csak nem is Orbán hozott meg hanem még 2012-ben hozta meg az Európai Unió ezt a törvényt az Uniós tagállamoknak) és erre a képekben hazudja hogy nincs ilyen pedig 5 évvel ezelött még a csapból is ez a törvény folyt mert mindenki erről beszélt.

Jah és mai napig nem volt törvény módosítás tudtommal.

Szóval koprende győztem... Nem?

Ha győzök, bizonyos kereteken belűl nagy vállalatok esetében mint a SAMSUNG kérhetek vég kielégítő összeget ami milliós kereteken belűl mozog elvileg.

Ti mit gondoltok erről?

2017. nov. 2. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit hordasz össze?
2017. nov. 2. 15:05
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Be vagy b***szva ? XD
2017. nov. 2. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Na, akkor most fuss neki még egyszer és fogalmazd meg érthető módon, amit szeretnél.

Addig is: oké, hogy van munkaszerződésed, de pl. a felmondást írásban adtad be? Tudod bizonyítani, mikor adtad be? Mikor adtad be a felmondásodat és melyik nap volt az utolsó munkanap, amikor dolgoztál?

Ugyanis az utolsó munkában töltött nap-tól számítva 5 munkanap van megadva a papírok kiállítására és a kifizetésre.

2017. nov. 2. 15:17
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

"Ti mit gondoltok erről?"

kb, hogy elment az eszed, de próbáld csak meg, de arra vigyáz, ha buksz, még te is fizethetsz nekik...

2017. nov. 2. 15:19
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
És ha nem is kaptad meg 5 napon belül a pénzt, akkor sem jár milliós kártérítés, ezt nem is tudom, miből gondoltad....
2017. nov. 2. 15:24
 6/10 xswerdy ***** válasza:

3-nak: nem ő mondott fel, neki mondtak fel.

Tapasztalatom szerint ha hó közben megszűnik a munkaviszony, ki szokták fizetni a járandóságot pár napon belül. Hogy erre törvény lenne, vagy csak szokás, nem tudom, olyanra végképp nem emlékszem, hogy a csapból ez folyt volna.

De ha ez törvény lenne, és egy munkáltató mégis megvárná a következő fizetésnapot, akkor max. fizetnie kell egy kis késedelmi kamatot. A mai kamatszintek mellett ez nem milliókban, hanem EUR centekben mérhető.

2017. nov. 2. 18:37
 7/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Köszönöm mindenki válaszát de főbbként a 6# válaszát.

Hogy hogy nem emlékeztek a 2012-es esetre?

Nagyon sokan erről beszéltek no meg hogy betartják-e. Nah mindegy. Törvény van.az 5munkanapos fizetésre... Csak kis utánanézés, és megtalálod.

2017. nov. 2. 20:12
 8/10 xswerdy ***** válasza:

na kicsit utánanéztem, való igaz, legalábbis a magyar Mt szerint (de lehet, hoyg tényleg EUs jogszabály van átültetve. "A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait. Az erre vonatkozó szabályokat a Munka Törvénykönyve 80. § (2) tartalmazza. Késedelmes kifizetés esetén a munkavállaló a késedelem idejére kamatot követelhet."

De hát ez a kamat, ez nem lesz egy vagyon, milliós kártérítésről nincs szó.

2017. nov. 2. 20:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs szó.... De a filmekben miért kérhetnek milliókat? Dollárban
2017. nov. 2. 20:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Te stupid!!! Mert azok filmek!

Attól, hogy a filmekben mindig a jó győz és a gonosz veszít, a való életben lehet ez kicsit másképp!

2017. nov. 3. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!