Kedvem támadt milliómosnak lenni, Samsung per, nyerhetek?
Volt egy munkám a SAMSUNG-nál. Felmondták nekem, és azt állították, hogy fizetés nap fognak kifizetni, erre itt lármáztam majd megnézték a törvényt "szlovák" nyelven (mert Szlovákiában volt) majd hirtelen be x-elte a képet és mondta, hogy " itt nincs ilyen, minden hónap 30.-ig kell fizetni" erre én ko.voltam mert tudtam hogy hazudik vagy meg sem nézte, de nem lármáztam.
A bejelentés hivatalos volt (kaptam szerződést) ezáltal bíróságra is vihetem az ügyet, ami a papíron ki van állítva a felmondási idő majd a bér papír amit kapni fogok. Ha az eltelt idő több mint 5 munkanap akkor elméletileg győztem. Mert törvény szerint (amit még csak nem is Orbán hozott meg hanem még 2012-ben hozta meg az Európai Unió ezt a törvényt az Uniós tagállamoknak) és erre a képekben hazudja hogy nincs ilyen pedig 5 évvel ezelött még a csapból is ez a törvény folyt mert mindenki erről beszélt.
Jah és mai napig nem volt törvény módosítás tudtommal.
Szóval koprende győztem... Nem?
Ha győzök, bizonyos kereteken belűl nagy vállalatok esetében mint a SAMSUNG kérhetek vég kielégítő összeget ami milliós kereteken belűl mozog elvileg.
Ti mit gondoltok erről?
Na, akkor most fuss neki még egyszer és fogalmazd meg érthető módon, amit szeretnél.
Addig is: oké, hogy van munkaszerződésed, de pl. a felmondást írásban adtad be? Tudod bizonyítani, mikor adtad be? Mikor adtad be a felmondásodat és melyik nap volt az utolsó munkanap, amikor dolgoztál?
Ugyanis az utolsó munkában töltött nap-tól számítva 5 munkanap van megadva a papírok kiállítására és a kifizetésre.
"Ti mit gondoltok erről?"
kb, hogy elment az eszed, de próbáld csak meg, de arra vigyáz, ha buksz, még te is fizethetsz nekik...
3-nak: nem ő mondott fel, neki mondtak fel.
Tapasztalatom szerint ha hó közben megszűnik a munkaviszony, ki szokták fizetni a járandóságot pár napon belül. Hogy erre törvény lenne, vagy csak szokás, nem tudom, olyanra végképp nem emlékszem, hogy a csapból ez folyt volna.
De ha ez törvény lenne, és egy munkáltató mégis megvárná a következő fizetésnapot, akkor max. fizetnie kell egy kis késedelmi kamatot. A mai kamatszintek mellett ez nem milliókban, hanem EUR centekben mérhető.
Sziasztok.
Köszönöm mindenki válaszát de főbbként a 6# válaszát.
Hogy hogy nem emlékeztek a 2012-es esetre?
Nagyon sokan erről beszéltek no meg hogy betartják-e. Nah mindegy. Törvény van.az 5munkanapos fizetésre... Csak kis utánanézés, és megtalálod.
na kicsit utánanéztem, való igaz, legalábbis a magyar Mt szerint (de lehet, hoyg tényleg EUs jogszabály van átültetve. "A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait. Az erre vonatkozó szabályokat a Munka Törvénykönyve 80. § (2) tartalmazza. Késedelmes kifizetés esetén a munkavállaló a késedelem idejére kamatot követelhet."
De hát ez a kamat, ez nem lesz egy vagyon, milliós kártérítésről nincs szó.
Te stupid!!! Mert azok filmek!
Attól, hogy a filmekben mindig a jó győz és a gonosz veszít, a való életben lehet ez kicsit másképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!