Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen feltételei vannak...

Milyen feltételei vannak egyéni vállalkozásnak és milyen kötelezettségei? Tényleg fizetni kell minden hónapban 76465 ft-ot járulékként?

Figyelt kérdés

[link]

Eszerint a cikk szerint ezeket emelném ki:

"A főfoglalkozású vállalkozó által kötelezően fizetendő járulékok...

A számolás alapja esetünkben a 2017 évben garantált bérminimum, azaz: 161.000 Ft...

A fizetendő járulék összesen, havi: 76.475 Ft.

Fontos! A járulékfizetési kötelezettség a vállalkozás eredményességétől (bevételétől) független. Azt a vállalkozás indításának napjától, akkor is fizetni kell, ha a vállalkozásban nem keletkezett bevétel.

"

Tehát ha jól olvasom és értelmezem, akkor egy egyéni vállalkozásnak a havi költsége minimum 76.475 ft, még akkor is, ha 0 bevétele van? Nekem ez nem tűnik barátinak. Én értelmezek félre valamit? Eddig nekem mindenki azt mondta, hogy az egyéni vállalkozás az király, meg sirály, nincs kötelezettség meg semmi, bármikor szüneteltethető, megszüntethető, csak a saját vagyonával felel, nem csak a bevittel, mint a kft esetében..

Ha viszont amit olvasok a cikkben, igaz. Az lényegében azt jelenti, hogy aki egyéni vállalkozást akar, bármit is csinál, keres-nem keres, bármennyit is keres, be kell fizetni majdnem 80 ezer ft-ot az állambácsinak.

2017. okt. 28. 09:27
 1/3 xswerdy ***** válasza:
74%

egyrészt a "király-sirály" utolsó pontjában ezt írod: "csak a saját vagyonával felel, nem csak a bevittel, mint a kft esetében.. " az első "csak" nem kell ide. Szóval a teljes saját vagyonával felel, míg a kft. csak a bevittel (amúgy ott meg az ügyvezetőnek van komoly felelőssége, szóval ha egy tipikus kisvállalkozásról van szó, ahol a tulaj ügyvezető is, akkor ügyvezetőként van felelőssége).

De a fő kérdés (a konkrét számokat nem átszámolva): minden vállalkozásnál az a helyzet, hogy akinek ez a főállása, utána fizetni kell a járulékokat. Igaz ez az egyéni vállalkozóra is, de egy kft. ügyvezetőjére is. Szóval érdemes minden vállalkozást másodállásban kezdeni, akkor nincs semmi fizetnivaló (legalábbis járulék).

2017. okt. 28. 10:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Most már értem! Köszönöm :)
2017. okt. 28. 15:07
 3/3 anonim ***** válasza:

ha vállalkozásod van akkor a járulékokat fizetned kell, ennek nincs köze a bevételhez, havi 76ezer befizetős, plusz könyvelő, plusz telephely (ha az otthonod akkor azt is vihetik ha bedőlsz)

akkor vállalkozz ha van mit csinálni és tudsz rajta keresni

ha ilyen nincs akkor menj vissza a gyárba

2017. okt. 28. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!