Megteheti-e a könyvelőm, hogy az adóbevallás előtti rendelkezésem ellenére saját (! ) alapítványának utaltatja az adó 1 %-át?
Természetesen Te is tudod, hogy nem teheti meg, de most már csak 2 dolgot tehetsz:
1.- megpróbálod "megemészteni" a dolgot és felhívod a figyelmét, hogy a jövőben tartózkodjon az efféle cselekedetektől
2.- leváltod a könyvelőt
Ja, és van még egy: Te csinálod az adóbevallást :-)
3-as és azt hogy fogja bebizonyítani a kérdező, hogy nem Ő mondta, illetve egyezett bele, hogy a könyvelő a saját alapítványának utaljon.
A könyvelő azt mondja: a kérdező mondta, hogy mehet
a kérdező meg azt mondja, nem azt mondta.
1 állítás -1 tagadás, hol az igazság?
Ha könyvelőirodában történt is a dolog, a könyvelő kollégái, alkalmazottai nyilván nem fognak a könyvelő ellen vallani.
#9 , na akkor még "rágjuk tovább a csontot" :D
1,- Igen, nyilván állandóra van könyvelője, de ha nagyon berág, akkor megtanulhatja a szabályokat és saját magát könyveli.
2.- Aztán: én is vállalkozó vagyok, de KATA-s (lehet, hogy a kérdező is épp az), így pl én csak az év végi adóbevalláshoz kérem meg a könyvelőt - amúgy meg év közben adogatok neki egy kis pénzt, ezért cserébe felhívhatom bármikor telefonon, ha van kérdésem. Ebben az évben azt hiszem, már 2x fel is hívtam :D
3.- volt olyan, hogy egy adóbevallási szabályt jobban tudtam, mint a könyvelő - szóval azért nem olyan túl nagy ördöngősség, ha nem vagy áfás és nincs sok számlád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!