Hogyan lehet a visszterhes vagyonátruházási illetékre részletfizetést kérni?
Kétféle lehetőség van.
Van egy, amit a törvény alapból biztosít. Első lakáshoz jutó, 35 év alatti stb. Ilyenkor vagy már az adásvételi szerződés keretén belül be lehet nyújtani a kérelmet, vagy később is. Ilyenkor nem vizsgálják a vagyoni helyzetedet.
Másik, amikor a törvény nem biztosítja alapból a részletfizetési lehetőséget, de nem tudod egyszerre megfizetni. Ilyenkor vizsgálják a vagyoni helyzetedet, ha 200 ezer feletti a fizetnivalód. Ha alatta van, akkor automatikusan megadják 6 hónapra. Ha felette van, akkor vagyonfeltárást végeznek, és az alapján döntik el, hogy megkapod vagy sem.
Mindegyik esetben kockás papíron is be lehet nyújtani a kérelmet a NAV Fizetési Kedvezmények Osztályának címezve. Ha kevés információt adtál meg a kérelemben, úgyis levelezni fognak Veled, hogy még mit kell benyújtanod hozzájuk.
Kedves Kérdező!
Én is hasonló cipőben járok. Tegnap kaptam meg a NAV-tól a csekket 4%-ról, holott én is első lakásvásárló, és 35 év alatti. Sikerült ez ügyben Neked intézni valamit ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!