Az egyetem nem fizette utánam nappalis hallgatóként a TB-t, ilyenkor mit lehet csinálni?
Az egyetem nem fizet a nappalisok után TB-t. A nappalis hallgatói jogviszonyod alapján jogosult voltál az eü. ellátásokra.
Mivel előtte fizettél magad után és nem munkaviszonyod lett, hanem nappalis hallgatói jogviszonyod, ki kellett volna jelentkezned a TB fizetés alól ugyanazon a nyomtatványon amin bejelentkeztél.
Ezt még most is megteheted.
A jogosultságod dátumától visszamenőlegesen törölni fogják az előírt fizetési kötelezettségeket (az arra az időre kért TB-t)
Utolsónál a pont. Azt tedd, amit Ő mondott, mert így helyes.
Kár ezen vitatkozni. Fizettél eü. szolg. járulékot, de amikor már nem kellett volna, ezt nem jelezted a NAV-nak.
17T1011-es nyomtatványt kell kitölteni, ott megjelölni, hogy mikortól nem kellett volna fizetned, csatolni valamilyen ezt igazoló iratot másolatban, és visszamenőleg törlik a tartozásod.
Munkaviszony létesítése esetén nem kell kijelentkezni a járulék fizetése alól, mert arról (a munkáltatói kötelező bejelentés miatt) hivatalból tud a NAV. Arról nem tud, hogy Te "sulis" lettél.
Az egyetem pedig nem fizet semmit a hallgatók után, hanem a hallgatói jogviszony alapján jogosult vagy eü. szolgáltatásra járulék fizetése nélkül is, akár a kiskorúak, nyugdíjasok. De a Te esetedben kénytelen vagy a járulék fizetése alól kijelentkezni, mint ahogy az a friss nyugdíjas is, aki előtte szintén bejelentkezett a járulék fizetése alá. Nem tud a NAV arról automatikusan, hogy nyugdíjas lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!