Lótartás egyetemi levelezős hallgatóként?
Hát, csak úgy nem adnám oda senkinek, először lássam, hogy lovagol.
Nézd, levelezős vagyok én is, munka mellett. A tananyag ugyanannyi mint nappalin, csak neked kell beosztanod az idődet. Majd rá fogsz jönni, hogy nagyon nem egyszerű, időmágusnak kell lenni. Tudnál nappali mellett lovazni? Esetleg dolgozni?
Mindenképp szeretném megismerni előtte aki lovagolná a lovam, ő a mindenem, nem adnám oda csak úgy bárkinek. Ezért is választanám ezt a lehetőséget, mert neki vidéken sokkal jobb, és így, hogy minden hétvégén lent lennék, és nem a büdös városban, még a lónak is sokkal kedvezőbb lenne, hogy hét közben legelhet a jó levegőn (ez sajnos a mostani pesti lovardájáról nem mondható el).
Sajnos Bp-en nincs ilyen szak, amire szeretnék menni, ezért mindenképp vidék jön szóba. Nappalira nem tudnék menni vidékre, Bp-hez vagyok kötve.
Közös lónak túros a háta. Nyilván minden megoldható, de nagyon sok szerencse kell ahhoz, hogy normális lovast fogj ki, és mindenképp írass szerződést, akárkinek adod is oda, hogy mozgassa!
Pl, kinek a felelőssége és anyagi terhe, ha a ló lesérül (akár lovas alatt, akár pl a bokszban), ki körmöltet, melyik cuccod használhatja, rakhat-e rá más nyerget, ugorhat-e a lóval, felteheti-e rá a családtagot, barátot-barátnőt, mehet-e terepre, kötelező-e az edzői felügyelet, ha igen, milyen gyakorisággal, hívhat-e saját edzőt... stb-stb.
Minél több a konkrétum, annál kevesebb később a rendezhetetlen kérdés.
Szia, én a Georgikonra járok nappali tagozaton, a lovardába is jártam egy ideig. Szerintem nagyon normálisak a lovászok, a lovarda vezető, az oktatok is, a lovakkal is szépen, normálisan bánnak. Szinte biztos vagyok benne, hogy meg tudod velük beszélni. Már volt ott több bértartásos ló is.
Írj, ha tudok valamiben segíteni. Szerintem biztosan találnál valakit, aki lovagolná hétközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!