Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A 1717-es nyomtatvanyt be...

A 1717-es nyomtatvanyt be lehet adni az adohivatalba ugyfelkapu nelkul is?

Figyelt kérdés

Nincs ugyfelkapum, keves penz van bent (3000ft) de tudom, hogy az tenyleg tulfizetes, mar akkor is tudtam, mikor befizettem, de ugy voltam vele, mivel nem tudtam napra pontosan kiszamolni es nem tudtam a posta mennyi ido mire odaer, ezert inkabb kicsit tobbet fizettem, mint kevesebbet.

Mar evek ota kapom, hogy tobbletem van, de mivel bemenni kb annyiba kerulne nekem, mint maga a tobblet, ugy voltam vele, ha lenne ra idom, mikor mast is csinalok, akkor beugranek, ha nem, akkor elevul (5ev utan), hozzatettem a kozhoz ennyi.

Nos tegnap kaptam egy olyan papirt, ahol felulvizsgalatot is kerhetek, illetve csekket befizeteshez. Nem ertem miert kuldtek, hisz tobbletem van, kuldtek is, hogy "minuszos" vagyok, mondjuk ezt se ertem, hogy miert nem a plusz a tobblet. Na, de visszaigenylo lapot nem kuldtek. Felmentem a honlapukra, gondoltam lesz fent majd egy pdf, amivel letoltom, de egy csomo programot kene rakni az amugy se mai gepemre, nem irjak kell e ugyfelkapu stb. Anelkul meg, hogy lehet megcsinalni? Vagy ha telepitek mindent, felugranak a pdf-ek? Nem ertem a logikat. Valaki tudna segiteni?

2017. aug. 24. 18:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Ez amugy tb tobblet.
2017. aug. 24. 18:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Postan szeretnem bekuldeni az egyszeruseg kedveert, vagy ha neten lehetseges ugyfelkapu nelkul,de azt ketlem. Esetleg olyat lehet, hogy valaki elkeri bent a 1717-es nyomtatvanyt es hazahozza nekem?
2017. aug. 24. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:

A nyomtatvány benyújtásának módja

A 1717. számú nyomtatvány papíralapon és elektronikus úton is benyújtható.

Papíralapon történő benyújtáshoz a nyomtatvány a Magyar Posta hivatalaiban szerezhető be. Lehetőség van továbbá a www.nav.gov.hu honlapon (Nyomtatványkitöltő programok –

Nyomtatványkitöltő programok – Egyszerű vagy Összetett keresés menüpont alatt) elérhető internetes kitöltő-ellenőrző program használatára, melyet követően a programmal kitöltött, 2D pontkóddal ellátott nyomtatványt kinyomtatva, aláírással ellátva nyújthatja be az állami adó- és vámhatósághoz (postai úton vagy személyesen az adó- és vámigazgatóságok

ügyfélszolgálatán).

2017. aug. 24. 18:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Oh, nagyon szepen koszonom. En csak meglattam a sok programot es mar leblokkoltam es csak azokkal foglalkoztam.:-)

EGyebkent, ha nem kerem vissza, akkor jol gondolom, hogy "csak" elevul? Elmeletileg 1 even belul el kellene evulnie, DE valamiert azt irtak, hogy 2016-ban talaltak a tobbletet, ami nem igaz, mert 2012-ben keletkezett..., szoval eszerint meg 2021-ig kuldozgetnek, de a valosagban nem sokara mar el kellene evulnie. Termeszetesen igyekszem legalabb a postai uton elintezni, csak ugy gondoltam ennyiert nem erdemes nagyon veszodni, kiveve, ha emiatt meg persze megbuntethetnek.

2017. aug. 24. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért, hogy jár vissza Neked az államtól pénz, és mondjuk nem kéred, még nem jár büntetés.

Addig igényeld vissza, amíg nem évül el. Ez 5 év.

Én egy forintot sem hagynék az államnál, az biztos. :)

2017. aug. 25. 04:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Voltam 3 postan is, mindenhol azt mondtak, hogy soha nem is volt ilyen papirjuk (nagy postak). :O
2017. aug. 25. 12:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Kozben most latom, hogy elszamoltam, ebben a honapban mar elevul, es ebben a honapban mar nem tudok bemenni az apehba. Ilyenkor meg mindig fogjak kuldozgetni, hogy tulfizetesem van? Ilyenkor persze mar "hamis" tulfizetes, mert nem tudom kivenni, vagy automatikusan nullazodik, vagy meg igyis be kene menni es tisztazni?
2017. aug. 25. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!