Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nincs mód arra, hogy kevesebb...

Nincs mód arra, hogy kevesebb TB járulékot fizessek a nulla színvonalért?

Figyelt kérdés

Felháborítónak tartom, hogy egy egyszerű bőrgombával is több mint egy hónap az előjegyzés bőrgyógyászaton. Persze akkor még mindig nem vagyok kint a vízből, mert először azt állapítják meg, hogy "áá nincs is ott semmi" de azért NAGYVONALÚAN felírnak valami haszontalan kencét, ami után csak mégrosszabb lesz a helyzet.

Urológiát ne is emlegessük. Hát az valami pusztulat!

Szóval nem lehet valahogy mérsékelni az egészségügyi hozzájárulási összeget, ha mondjuk annyi a keresetem, hogy a minimális hozzájárulás 4 szeresét vonogatják?

2017. aug. 4. 22:10
 1/9 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzátennék gyorsan, hogy nem papírtologató vagyok. Megdolgozom a pénzemért, túlóra és miegymás. Ha nem feltétlenül muszáj, még orvoshoz se megyek el, hogy ne legyenek bónuszmegvonások, mert nekem nem mindegy.
2017. aug. 4. 22:13
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Az internetadó elleni összefogáshoz hasonlóan azt kellene elérnünk hogy ne legyen olyan levonás hogy TB-járulék, hanem a rendszerváltás előtti időkhöz hasonlóan a befolyt többi adóból legyen fenntartva az egészségügy. Persze ahhoz adóemelés sem kellene mert a 70-es évek színvonalán simán fenn lehetne tartani az egészégügyet a jelenleg befolyó adókból.
2017. aug. 4. 22:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Igazából hogy az állam melyik zsebéből fizeti a dilettánsokat és kisgrófókat, az nekem -szerintem- mindegy. Tőlem az állam veszi el.

Azt se értem, hogy én miért fizetek 3+4% -ot, mikor egyszerű alkalmazott vagyok 168 órás munkaviszonnyal.

2017. aug. 4. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Nyugdíjas korodban meg nem fizetsz semmit és akár naponta jársz majd orvoshoz. Ezt most kell befizetned.
2017. aug. 4. 23:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Addigra már nem lesz nyugdíj sem. És milyen alapon fizessek én sokszorosát a minimálisnak??
2017. aug. 5. 00:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Lenne itt sírás ha holnaptól egy forint TB járulékot sem vonnának senkitől, cserébe mindenki mehetne a magánegészségügybe, drága pénzért gyógyulni.

Ott lehet, hogy a bőrgyógyászaton már holnap fogadnak, cserébe egy 10es a konzultáció majd mehetsz megvenni a támogatás nélküli gyógyszereket.

2017. aug. 5. 02:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 meg mondjuk nem lenne ingyenes a sűrgősségi mentőellátás
2017. aug. 5. 05:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is lenne kívánságom, nem is egy. És sokkal ütősebb dolgokban, még sem pusztultam bele, hogy évtizedek alatt milliókkal támogattam a sportstadionok építését a fizetésemből levont terhekkel.

Igazságot nem tudsz tenni, mert ha nem nulla lenne a színvonal, akkor is mindig lenne valami, ami nem tetszene sem ebben, sem abban...

2017. aug. 5. 09:14
 9/9 anonim ***** válasza:

"És milyen alapon fizessek én sokszorosát a minimálisnak??"

Pl. azon az alapon, hogy táppénzt is többet kapsz mint aki kevesebbet fizet. Amúgy meg tökmindegy minek hívják azt amit befizetsz, levihetik 0-ra cserében az SZJA-t felemelik, ugyanott vagy.

2017. aug. 5. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!