Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vámon fentfogot csomagról...

Vámon fentfogot csomagról küldenek levelet?

Figyelt kérdés

19-én kaptam egy SMS-t hogy megfogták a vámon a csomagot amit kínábol rendeltem, és hogy mennyek a posta/vám oldalára a további teendőkért. Ott van egy olyan hogy: *Kérjük, amennyiben küldeménye vámkezeléséről SMS-értesítését követően elküldte a vámkezeléshez szükséges dokumentumokat (e-mailben vagy faxon), úgy a postai úton küldött vámkezelési megbízást tekintse tárgytalannak!”

Szóval ezek szerint küldenek levelet? Mert ez már 5 napja volt.

Nem nagyon értek ehhez, 11 ezer forint értékű dolgot vettem, eddig még nem volt ilyen hogy vámon megakad, többször volt amikor 16 ezer felett rendeltem dolgokat kínábol, az minden gond nélkül megjött.

Ezek után kb mennyit kell majd ráfizetnem? És mivan ha nem vagyok hajlandó ráfizetni? Ebayen visszakérhetem a pénzem? Mivel 15 nap után visszaküldik.

2017. júl. 24. 21:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha a postánál áll (nem más csomagszállítónál), akkor fog-

nak küldeni papírt.

Alapesetben kb 6000 Ft-nak megfelelő összegig adómentes,

onnantól legalább áfát kell rá fizetned, ami 27%, posta

erre még számol ügyintézési költséget, ami 1-3e ft között

mozog.

Az, hogy a kínaitól rendeltél 16000 ftért, de a kínai

ráírta, hogy 5 dollár, ez esetben irreleváns.

Ha vámfizetés miatt nem veszed át, akkor az eladó nem

köteles visszafizetni neked a (teljes) vételárat, mert

nem az ő hibájából hiúsult meg a dolog, és az ő költsé-

geit neked kell állnod.

2017. júl. 26. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!