Életbiztosítás elszámolható-e költségként?
Figyelt kérdés
Van egy tisztán kockázati életbiztosításom. Egyéni vállalkozó vagyok. Leírhatom-e költésgként a biztosítás díját? Ha igen, milyen mértékben és milyen egyéb szabályok vonatkoznak rá?2010. máj. 21. 20:25
1/3 anonim válasza:
Én nem vagyok könyvelő, de úgy tudom, nem lehet elszámolni. Kérdezd meg erről a könyvelődet. Lehet, hogy ha olyan jellegű a munkád, amihez ez kell(het) pld. kaszkadőr, (ez csak egy példa volt) akkor elszámolható. De ezt a könyvelődnek tudnia kell.
2/3 anonim válasza:
Mivel egyni vállalkozó vagy, és rád vonatkozik a biztosítás teljes egészében elszámolhatod. Az áfája pedig visszaigényelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!