Kell-e adózni ha?
Egy telefont vettem egy hete. De eladtam, mert anyagi helyzetem nem engedi azt a telefont.
Hasznom pár ezer forint.Kell e adóznom ha átutalták már a pénzt?
Ha szeretnék a családomnak egy kis kenyérre valót és többször csinálom (azaz sefteltek, kell-e adóznom útánna? Vagy van e vagyonszerzési határ, ami után kell?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Mivel ez egy egyszeri alkalom volt és nem haszonszerzési céllal vetted "anyagi helyzetem nem engedi azt a telefont", ezért ez után nem kell adóznod. Saját ingó tárgyaidat évi 600 ezer ft-ig adómentesen el lehet adni, DE!!
Amennyiben haszonszerzési céllal veszed, és RENDSZERESEN, üzletszerűen műveled ezt, úgy nem csak, hogy adózni kell, hanem ki kell váltani a vállalkozóit és úgy kell adózni utána.
Persze lehet "okoskodni", hogy honnan tudja az adóhatóság, hogy én ezt rendszeresen csinálom, meg nem a saját, használt telefonomat árulom, de ne felejtsd el, hogy az nem életszerű, ha egy hónapban eladsz mondjuk 5-10 telefont. Ez már bőven kimeríti az üzletszerűség fogalmát.
Ki az a barom, aki listaárnál drágában vásárol telefont?
Vagy te is úgy csináltad, mint piás rokonom, vett egy telefont 2 év hűségidővel 60e-el olcsóbban, mint a kártyás, függetlenítette (5e), majd 30e-el listaár alatt eladta, most meg nem érti, miért kell neki még 21 hónapig fizetnie a 4600Ft-os előfizetést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!