Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kell a le nem főzött...

Malvin1 kérdése:

Miért kell a le nem főzött pálinka után is adót fizetni?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy a bérfőzdékben van egy minimális mennyiség (pl. 150-250L cefre,vagy 10L pálinka), és ezt a főzetési díjat mindenképpen meg kell fizetni. De miért kell adót is fizetni a teljes mennyiség után (tehát az el nem készült pálinka után is).


Láttam már pálinkafőzdét: vannak a NAV által telepített mérőberendezések. Gondolom a cégek ennek alapján fizetik be a jövedéki adót. Mi történik az általam a "nemlétező" pálinka után kifizetett adóval?


2017. júl. 4. 07:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Az nem jövedéki adó te címeres hatosfogat, hanem az áfa összege!

A befizetett áfából épülnek a működési költségeket kitermelni nem képes stadionok, gazdagodnak a nemzet strómanjai és a honatyáink, fizetik a tüntetéseket megsemmisítő rendőreinket, stb.

2017. júl. 4. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Pl. itt [link] ílyen árak vannak:

A pálinkafőzés díja 1 liter 50 %-os pálinka esetén bruttó 1.600. Ft, mely tartalmazza a bérfőzés munkadíját, jövedéki adót, áfát.

És vannak - mi több, leginkább csak ilyenek vannak - ahol kikötik a minimálisan kifizetendő díjat.

(Pl. ott, ahol tavaly főzettem: lett 6L, de előre megmondták, hogy min. 10L-t ki kell fizetni)


Na ki is a címeres ...?

2017. júl. 4. 21:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!