Duális képzésben résztvevő hallgatónak kell adóbevallást készítenie?
Figyelt kérdés
Szeptembertől duális hallgató leszek, ezért érdekelne.2017. jún. 22. 00:54
1/6 anonim válasza:
Kell. Nekem az a cég készítette el, akihez szerződtem.
2/6 anonim válasza:
Idéntől már nem nagyon kell ezzel foglalkozni. Már évek óta lehetett kérni, hogy a NAV csinálja meg, idéntől automatikusan megcsinálják, ha van Ügyfélkapud, de továbbra is lehet kérni. Azután már csak rá kell tekintened, hogy minden rendben van-e vele. Egyébként ez neked majd 2018-ban lesz aktuális, májusban szokott lenni a határidő, március környékén már el lehet kezdeni intézni.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. jún. 23. 12:10
4/6 anonim válasza:
Felsőoktatásban levő duális képzést kérdezed?
5/6 anonim válasza:
A címszóból ítélve felsőoktatási, most vettem észre. Ez esetben adóbevallást csak akkor kell készítsél, ha a havi díjazásod több lesz, mint a minimálbér. Ekkor a minimálbér feletti rész adózik csak. A minimálbérig a bruttó egyben a nettó is. A minimálbérig adómentes a díjazás. Első évben biztos nem lesz több a havi díjazásod, mint a minimálbér, ezért első évben biztosan nem kell készíts adóbevallást (de a valószínűleg a második évben sem lesz több a díjazásod, mint az aktuális minimálbér.).
6/6 anonim válasza:
nekem/nekünk a második év szeptemberétől elég szépen növekedett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!