Ha tavaly dolgoztam diákszövetkezetnél kb.4-5 napot 5-600 ft-os órabérben, akkor is kellett volna leadnom adóbevallást?
Igen, kellett volna.
Pontosabban legalább kérned kellett volna, hogy készítse el a NAV. Vagy ha lett volna Ügyfélkapud, kérni sem kellett volna, megcsinálták volna maguktól.
Nem fognak megbüntetni, ha pár nap késéssel adod le. De azért legközelebb legyél előrelátóbb, nyiss egy Ügyfélkaput, és ezerszer egyszerűbb lesz az ilyen ügyek intézése.
Kedves 2.!
Igen, azt írja az Ügyfélkapu, hogy amennyiben május 22-ig nem adtam le a bevallásomat, és nem fogadtam el a NAV által elkészített tervezetet, úgy a feldolgozást követően a NAVos tervezet válik az érvényes bevallásommá.
Azt írja, hogy azon módosíthatok, vagy ellenőrzhetek bármit, azonban a dokumentumok között nincs róla semmi, azt írja, hogy semmi sem lett leadva. De azt sem írja sehol, hogy kellene. Nos, akkor most mit tehetek?
Nem a dokumentumok között kell azt keresni, hanem külön "fül" állt rendelkezésre, hogy megnézhesd - eSZJA-ként kellett keresni az ügyfélkapun belül.
A mostani helyzetben nem tudom, hogy mit hol találsz meg, mivel nem volt hozzá még szerencsém, én magam készítettem el a bevallásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!