Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nem vagyok bejelentve,...

Ha nem vagyok bejelentve, akkor a munkaadò sem tudja kovetelni tolem azt ami a szerzodésben le van irva?

Figyelt kérdés
vèletlenul tudtam meg hogy a munkaado nem jelentett be annak ellenère hogy szerzodèst irtam alà 1 honappal ezelott. 4 napja megegyeztunk hogy bejelent, mert èn igy nem dolgozok. azota nem tortent semmi. akkor itt hagyhatok csapot-papot, nem tud tolem penzt kovetelni hogy nem tartom be a felmondasi hataridot, jol gondolom?
2017. jún. 16. 09:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem dolgozol ott, nincs felmondási idő.
2017. jún. 16. 09:57
 2/13 anonim ***** válasza:
Mivel az egy hónapod bőven benne van a 3 hónapos próbaidőn belül, simán azonnal kiléphetsz.
2017. jún. 16. 10:43
 3/13 A kérdező kommentje:
probaido nincs kikotve a szerzodesbe, csak 30 napos felmondasi ido, maskulonben 1 havi munkaberrel tartozom nekik.... de ha nem jelentettek be, akkor nem is èrvènyes a szerzodes, jol gondolom?
2017. jún. 16. 11:04
 4/13 anonim válasza:
Jol de amit eddig dolgoztal az ki van fizetve?
2017. jún. 16. 12:31
 5/13 A kérdező kommentje:
kifizettek az eddigi 1 honapot feketèn, igy jottem rà hogy nem vagyok bejelentve... kèszpènzes befizetes tortent a szamlamra az egyik dolgozotol, mint maganszemelytol, nem utalas a cegtol, mint havi munkaber vagy vmi hasonlo...
2017. jún. 16. 12:55
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Dehogynem érvényes a szerződés. De a bejelentés elmulasztása után nagyobb büntit kapna, mint a te egyhavi béred, szóval lépj le nyugodtan.
2017. jún. 16. 13:09
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem valószínű, hogy beperelne az egy havi bérért, ha be sem jelentett.
2017. jún. 16. 13:11
 8/13 anonim ***** válasza:

A szerződés érvényessége nem azon múlik, hogy bejelentett vagy sem. Azzal, hogy megkötöttétek hatályba lépett, tehát Neked és neki is vannak jogai és kötelezettségei. Sőt! a szóban kötött megállapodás is érvényes, csak annak az a hibája, hogy nehéz bizonyítani azt, hogy miben állapodott meg a két fél.

Tehát létrejött egy egyezség (vagy szóban, vagy írásban), és az MT a munkáltató kötelességévé teszi, hogy a megkötött egyezséget írásba foglalja. Abban az esetben, ha a munkába állást követő 30 napon belül ez nem jön létre, akkor a dolgozó - erre hivatkozva - azonnali hatállyal felmondhatja a megállapodást még akkor is, ha nem állapodtak meg próbaidőben!

Én a Te helyedben panasszal élnék a munkaügyi és munkavédelmi felügyelőségen, mert munkajogban ők az illetékesek. Tehát a kötelező bejelentések meglétét is ők vizsgálják, mint hatóság.

2017. jún. 17. 06:40
 9/13 anonim ***** válasza:
A 8-ashoz kapcsolódóan: mivel a munkáltató egy alapvető kötelezettségének nem tett eleget, így megalapozott az azonnali hatályú felmondás.
2017. jún. 17. 15:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Ahogy írtam: Arra hivatkozva, hogy nem foglalta írásba a munkáltató a megállapodást a munka kezdését követő 30 napon belül hivatkozhat a dolgozó a felmondásában! A határidő lejárta után erre már nem hivatkozhat, ha fel akar mondani, és rögtön távozni akar.

Én nem látom a megalapozottságot...

Azonnali felmondásnál a munkaviszonyból származó LÉNYEGES kötelezettségét SZÁNDÉKOSAN vagy SÚLYOS GONDATLANSÁGGAL JELENTŐS MÉRTÉKBEN meg kell szegnie a munkáltatónak, hogy megálljon az azonnali hatályú felmondás, próbaidő után.

Ha hátrány nem érte a dolgozót azért, mert nincs írásban a megállapodás (megbeszéltek szerinti bért határidőben megkapja, minden juttatást, amit biztosít az MT megkap, szabályszerű a foglalkoztatása, be van jelentve stb.) és Őt ez nem igazán zavarja, akkor egy munkaügyi ellenőrzés alkalmával a munkáltatót megbüntetik ezért, és kötelezik arra, hogy utólag írásba foglalja a megállapodást. Ennyi...

2017. jún. 18. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!