Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Németországban dolgozom van...

Németországban dolgozom van magyar lakcímem, van valami kötelezettségem a magyar TB vel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Bejelentett németországi állásom van, amikor kimentem fel is mondtam itthon. Van e valami kötelezettségem a magyar TB nél ?
2017. jún. 6. 08:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
61%

Ha valaki külföldön vállal munkát, akkor azt 15 napon belül a egészségbiztosítónál (itt Mo-n) be kell jelenteni. Akkor nem nyaggat a NAV sem (kivéve ha hiba csúszik a rendszerbe).

Ha ezt nem tetted meg, előfordulhat, hogy az adataid már a NAV-nál vannak, és buzgón írják elő a fizetendő járulékokat.

Tehát én ajánlom, hogy ne csak az OEP-nél intézkedj ilyen esetben (ha elkéstél vele), hanem a NAV-nál is!

NAV-nál 17T1011 a nyomtatvány neve, amelyhez csatolni kell a kinti biztosító igazolását, hogy ne írják elő a járulékokat, vagy ha már előírták, akkor visszamenőleg töröljék.

2017. jún. 8. 05:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!