Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha rendelkezek az 1%ról nekem...

Ha rendelkezek az 1%ról nekem kell adóbevallanom?

Figyelt kérdés
Most ezzel az új adóbevallási sémával hogy: megcsinálják helyetted neked csak jóvá kell hagynod. De egyik ismerős9m azt mondta hogy ha rendelkezek az 1%-omról akkor megint nekem kell kitöltenem az adóbevallást mint régen?

2017. máj. 26. 17:00
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

van már bevallásod, az, amit a nav megcsinált. Ha nem nézted meg, így jártál, a te felelősséged, ha hibás.

Az adó 1%-ról meg május 22-ig lehetett rendelkezni, elkéstél.

2017. máj. 26. 17:09
 2/9 belapus ***** válasza:

A NAV csak az adóbevallást készíti el helyetted, a 2*1 %-os rendelkezést nem.Arról továbbra is neked kell nyilatkoznod, akár az Ügyfélkapun keresztül, akár külön levélben elküldve.

Ahogy írták, ez már csak jövőre tudod megtenni.

2017. máj. 26. 18:29
 3/9 A kérdező kommentje:
2 - Már megvolt minden még februárban. A pipa mellett a "Nyilatkozott" alatta az "Ön már nyilatkozott az 1+1%-áról, nincs további teendője vele." Csak felmerült egy beszélgetésben hogy ő kinek adja és azt mondta hogy ő senkinek mert akkor magának kéne megcsinálni az adóbevallást. Ezért kérdeztem most rá hogy ebből mi igaz. Szóval azt mondod hogy ha a fent elmondottak alapján nyilatkoztam akkor nincs semmi tennivalóm és továbbra is elkészítik az adóbevallást és nem kell ön adózónak lennem?
2017. máj. 26. 19:47
 4/9 belapus ***** válasza:

Az 1 %-okról szóló nyilatkozatot az adóbevallástól külön is benyújthatod.

A feltétel annyi, hogy legyen adód, amiből az 1 %-ot levonhatják, valamint a leadás határideje azonos a bevallás benyújtásáéval.

2017. máj. 27. 15:54
 5/9 A kérdező kommentje:
De megcsinálják ugyan így automatikusan ha oda adom az 1%-omat? Vagy önadózóként valamit még tennem kell?
2017. máj. 27. 21:13
 6/9 belapus ***** válasza:

Miután az adóhatóság nem tudja, kinek akarod adni az 1 %-aidat, azt neked kell jelezni, de emiatt nem kell neked kitölteni a bevallást, csak a nyilatkozatot.

Amikor az Ügyfélkapun leellenőrzöd a bevallást, ott van lehetőséged kitölteni az 1 %-os nyilatkozatokat is, majd ezután kell jóváhagynod.

Ha a munkáltatód intézi a bevallást, akkor nekik is eljuttathatod a nyilatkozatot.

Ha telepítetted a nyomtatványkitöltő programot, azon is elküldheted.

Postán is elküldheted.

Lényeg, ha rendelkezni szeretnél az 1 %-aidról, a nyilatkozatot neked kell kitöltened.

2017. máj. 28. 10:06
 7/9 A kérdező kommentje:
De ha ügyfélkapun már kitöltöttem az 1 %-os nyilatkozatot akkor is el kell küldenem?
2017. máj. 28. 18:07
 8/9 belapus ***** válasza:
Elég az Ügyfélkapu.
2017. máj. 29. 07:10
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.
2017. máj. 29. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!