Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállalkozó vagyok, és...

Egyéni vállalkozó vagyok, és tanuló. Biztosító cégnél kaptam 1szer jutalékot, amúgy nem kerestem semmit. Hogy kell adóbevallanom, kit keressek meg, meg tudom én is oldani?

Figyelt kérdés
Kaptam 100 oldal valamit határidőkkel, ki se láttok belőle
2012. febr. 18. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyszeri alkalomra keress egy köynvelőt, szerintem jobban jársz.
2012. febr. 18. 15:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval.
2012. febr. 18. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
ha egyéni vállalkozó van kell lennie könyvelődnek a cégnél, ezt levonják a fizetésedből
2012. febr. 18. 18:39
 4/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Idén kaptad azt a jutalékot? Egyet értek az első válasz adóval, hogy mindenképpen keress könyvelőt, de több okból is, nem csak ezen bevallás kapcsán! A második válaszadó félre beszélt, ne foglalkozz vele, ugyanis: ha nem adószámmal rendelkező magánszemély vagy, hanem valóban egyéni vállalkozó –ahogyan írtad- akkor senki nem von le semmit semmiből ott, ahonnan kaptad a jutalékot!

Tehát: Ha idén kaptad a jutalékot, akkor sürgősen keress egy könyvelőt, egyszeri díj ellenében elkészíti neked a bevallást, de siess, mert szorít az idő! Legkésőbb Febr. 27-ig meg kell ezt oldanod! Ha gondolod, akkor szüneteltetheti is a vállalkozásodat, amíg nincs bevételed és akkor tényleg nem kell könyvelőt fizetned, de amíg szünetel, addig számlázni sem számlázhatsz. Ha számlázni szeretnél, akkor a szüneteltetést fel kell oldanod. Amikor kiváltottad a vállalkozóit, számolnod kellett volna ezzel, hogy egyedül nem fog menni a bevallás része.

Egyébként azért is ajánlom melegen a könyvelőt, mert attól függetlenül, hogy MIÓTA VAGY EGYÉNI VÁLLALKOZÓ, MIKOR KAPTAD AZ A JUTALÉKOT, SULIBA JÁRSZ E VAGY SEM 2011-re és idénre is már be kellett adni nem egy bevallást (pl.:58-as,01-es idén a 1212-es szóval sok), még ha csak nullásan is! De havonta, nullásan. Vagy ha minden hónapban úgyis nullás, akkor egy NY elnevezésű nyomtatványt, amin jelölöd, hogy minden bevallásod minden hónapban nullás. Szóval akár tavaly, akár előbb kezdtél, már rengeteg hiányosságod lehet, ha eddig nem nézett rád könyvelő.

Akkor ott van az iparűzési adóbevallás (május 31-ig minden évben), új szabályként a legkésőbb 2012. márc. 1-én elintézendő kötelező kamarai regisztráció, mely kötelezettséged teljesítésének elmulasztásával büntetésre számíthatsz.

Kérlek szépen, hogy keress egy könyvelőt. Arra figyelj, hogy mennyit kér. Az árban is adok pár tanácsot, ha írsz privi üzit. Nehogy lehúzzanak, mert megmondom őszintén, nem kedveljük az egyéni vállalkozókat, mert nem szeretnek fizetni, de ugyanolyan komoly munkát kapnak, mint egy 150 milliós árbevételű cég. Pontosságot, felelősségtudatot, gondoskodást. De fizetni mégsem nem szeretnek. W.

2012. febr. 19. 08:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Második válaszoló vagyok.

Én azt írtam, hogy egyetértek az első válaszolóval.

A harmadik válaszoló írt valami hülyeséget és nem én arról, hogy levonják a fizetéséből stb.

De egyébként mégegyszer: valóban kell egy könyvelő, mert az egyéni vállalkozó esetében is vannak még egyéb bevallási kötelezettségek, nemcsak ez az egy, tehát már ezért is nagyon sürgősen keress magadnak valakit, aki segít.

2012. febr. 19. 09:18
 6/6 anonim válasza:
Szia Második válaszadó! Bocsáss meg, valóban! Nem rád gondoltam, hanem a 3. válaszadóra, bocs még1szer. W.
2012. febr. 23. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!