Egy cipőt vásároltam üzletben, a blokk megvan, de elfelejtettem kérni róla áfás számlát, azt később megtehetem e?
Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 16:50
1/8 anonim válasza:
általában kiírják h.-"áfás számla igényét kérjük előre jelezze"
szóval sztem nem lehet utólag.
2/8 anonim válasza:
Én már kértem utólag számlát, és adtak. A blokkot vissza kell vinned hozzá, mert akkor azt visszakérik.
3/8 anonim válasza:
Nekünk a könyvelő azt mondta, hogy a blokkot a számla második példányára kell tűzni, és ugyanazon napra kell, hogy szóljanak. Sőt nem lehet az sem, hogy aznapi a számla, de volt kiadva még aznap kisebb sorszámú számla, aminek a blokkja későbbi óra-perc időpontú. (pl. a 101-es számlához tűzött blokk 10 óra 12-perces, akkor a 9 óra 10 perces blokhoz már nem adhatom ki a 102-es számlát) Ez egy kis bolt, egy pénztárgéppel. Lehet, hogy a nagyobbaknál máshogy van.
4/8 anonim válasza:
Második vagyok. Egy próbát megér. Cipőboltnál nagyobb az esélye, mint mondjuk műszaki üzletben, hogy azóta nem kellett senkinek ÁFÁ-s számla. Persze azon is múlik, mennyivel korábban vetted a cipőt. Én néhány órával később mentem vissza számláért.
5/8 anonim válasza:
elvileg lehet kérni.
az se gáz, hogy nem azonos a dátum a blokkon és a számlán.
viszont az eladó nem biztos hogy ad...
Egy boltos
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat visszamentem de nem adtak. A dátumokra hivatkoztak.
2010. máj. 23. 06:16
7/8 Ildixy válasza:
Eladótól függ az egész, hogy van -e kedve, sajnos sok helyen mi függünk ez eladóktól, pedig fordítva kéne, h. legyen!!
8/8 Anett086 válasza:
Online pénztárgép esetében csak addig kérhetsz áfás számlát, amíg a kp fizet vagy bankkártyával fizet gombot le nem nyomták a gépen. A gomb lenyomása előtt lehet sztornózni, amint lenyomásra kerül onnantól az infó megy a NAV-nak, nincs lehetőség sztornózásra. Ezt az opciót kivették a gépekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!