Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallás pdf kitöltése?

Adóbevallás pdf kitöltése?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy az adóbevallási tervezetem hibás volt, az utolsó 2 havi bèrem nem volt rajta, mert a munkahelyem későn adott le valamit. (?) utólag lett korrigálva, így saját adóbevallást kell leadnom. A nyomtatványkitöltőt letölteni kb lehetetlen...Pdf-ben megnyitottam a 16SZJA formanyomtatványt és ott kitöltöttem a helyes adatokkal, mert már van olyan progim, amivel a pdf fájlokat ki tudom tölteni. Ez így jó lesz ha kinyomtatom? Nem baj, hogy nem a nyomtatványkitöltővel csináltam?

Mert lényegében ugyanaz, csak az alján nincs ott a nyomtatványkitöltős időbélyegző.

2017. máj. 1. 11:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Jaj, nagyon nem. Szedd le az abev programot, mert erre van és azzal töltsd ki, ne a pdf-be írogass.
2017. máj. 1. 11:25
 2/9 A kérdező kommentje:

De miért nem jó? :(

Teljesen ugyanaz.

Van aki kézzel tölti tollal.

2017. máj. 1. 11:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor lehet kitöltöm tollal inkább az üres nyomtatványt, mert ennek a nyomtatványkitöltőnek semmilyen JAVA nem felel meg. 3 különböző gépen próbáltam, de sehol nem fut.
2017. máj. 1. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Amiket itt találsz, azokat telepítsd, innét dolgozz... jó lesz!

2017. máj. 1. 14:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagy nehezen JAVA frissítés után sikerült telepítenem, de kitöltöttem de nem lehet lementeni csak nyomtatni a kitöltött bevallást??

Mert nekem itthon nincs nyomtatóm, ahhoz hogy elvigyem valahova nyomtatni PDF vagy valami formátumban el kellene vinnem pendriveon valahova? Nem lehet másképp menteni??

Nem találok ilyen opciót, mentésnél csak valami teljesen ismeretlen formátumban menti el.

2017. máj. 1. 14:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget, de feladtam inkább, nem kínlódok tovább vele, akárhogy próbálom nem lehet elmenteni rendesen sehogy sem :)

Jó lesz az első PDF-es verzió, 150%-ig ugyanúgy néz ki mint ez.

2017. máj. 1. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Én eddig minden évben a navnál csináltam személyesen, bementem, elvettem egy nyomtatványt, azt tollal beírtam azt amit a munkahelyem kiadott januárban papírt, bevétel meg levont adó, és ott azonnal le is adtam. soha nem mondták, hogy nem lenne jó nekik. mostmár ugye ők csinálták így ezt az 1 utat is megspórolom, szóval szerintem feleslegesn kínlódsz a nyomtatványkitöltővel ha már kitöltötted a 16SZJA-t tök mindegy milyen programmal, add le és kész szerintem.
2017. máj. 1. 14:21
 8/9 anonim ***** válasza:

A nyomtatás menüpontban van olyan, hogy PDF fájl készítése.

A kitöltött nyomtatványt ezzel elmentheted PDF-ben és bárhol kinyomtathatod. Ugyanúgy, mintha a PDF-ben kitöltött bevallásoddal tennéd.

2017. máj. 1. 14:55
 9/9 A kérdező kommentje:

Jeeeee sikerült :D

Mostmár megvan :D

Köszi a segítséget, pedig nem vagyok annyira analfabéta, de ez most nem ment volna segítség nélkül :D

2017. máj. 1. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!